Istraži Lika Destinaciju

Područje Lika destinacije obuhvaća površinu od 6.796 km², a gotovo 60% područja zaštićeno je nekim oblikom zaštite prema Zakonu o zaštiti prirode u Hrvatskoj. Cilj je očuvati prirodnu baštinu kao zaštićene prirodne lokalitete a turizam razvijati isključivo po modelu održivog razvoja.

Destinacija je povezana s ostatkom Hrvatske autocestom A1, nalazi se u blizini zračnih luka Rijeka, Zadar i Zagreb, velikih pomorskih luka Rijeka i Zadar te dvije manje luke – Karlobag i Senj. Obuhvaća područje tri županije: Ličko-senjske, Zadarske i Karlovačke. Područje Lika destinacije nalazi se na iznimno povoljnom geografskom položaju te raspolaže velikim prirodnim bogatstvom, kulturnom baštinom te bogatom gastronomskom ponudom.

Područje Lika destinacije obuhvaća 15 jedinica lokalne samouprave i to 3 grada (Gospić, Otočac i Senj) te 12 općina (Brinje, Donji Lapac, Gračac, KarlobagLovinac, Perušić, Plaški, Plitvička Jezera, Rakovica, Saborsko, Udbina i Vrhovine)

Mogućnosti za provođenje slobodnog vremena u Lika destinaciji su beskrajne. Moguće je doživjeti jedinstveni spoj Velebita i mora, a na relativno malom geografskom području izmjenjuju se tri klime (mediteranska, planinska i kontinentalna). Zahvaljujući tome, destinacija je iznimno zanimljiva i pogodna za bavljenje raznim oblicima turizma i poželjno mjesto za dolazak tijekom čitave godine.