Atrakcije

Lika je sama po sebi atraktivna destinacija jer nudi niz pogodnosti koje drugi krajevi nemaju. Osim prekrasne prirode, svježeg i čistog zraka ona nudi spoj uživanja u brojim aktivnostima na otvorenom gdje možete istražiti čarobne skrivene oaze podno Velebita, ali i njegove gole kamene vrhove. Možete osjetiti spoj kamena, mora, vode i šume kroz klime koje se mijenjaju. Možete u istom danu uživati u istraživanju planina, a nakon svega par sati već biti na plaži i uživati u morskim avanturama.

Lika destinacija specifična je i zbog toga jer na relativno malenom geografskom položaju možete posjetiti čak 3 nacionalna parka, park prirode i pećinski park, u kojem ćete se upoznati sa vegetacijskim kulturama karakterističnim za ovaj kraj, raznolikosti flore i faune ali i podzemnim svijetom ove regije.

Kako biste najpreciznije upoznali život ovog kraja možete kampirati tijekom čitave Lika destinacije bilo da se radi o kampovima, ili planinarskim skloništima i stazama. Tijekom istraživanja naići ćete na vidikovce, a pogledi s njih ostat će Vam u sjećanju zauvijek.

Lika je jedina destinacija  na svijetu koja Vam omogućuje da stojite na tlu na kojem  se rodio i na kojem je svoje prve korake napravio svjetski poznati genije – Nikola Tesla. Posjetite njegovu rodnu kuću, saznajte sve o njegovom djetinjstvu i boravite tamo gdje i on boravio prvi dio svog života. Posjetite i rodnu kuću Oca domovine  – dr. Ante Starčevića te doživite način života kakvog je on živio.

Bilo da želite odmor u pitomoj i mirnoj prirodi, bez gužve i buke, ili želite avanturistički odmor prepun adrenalina Lika destinacija idealna je za sve prigode.