OPG Furlan Darko

Lički med livada / Lički med medun / Med / Med bagrem / Med drača / Općina Korenica /

Proizvodi s Lika Quality oznakom:

Livadni med

Med bagrem

Med kesten

Med od drača

Medun

 

 

Na obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu Furlan Darko od 2005. godine poslove zajedno obavljaju Darko i supruga Marijana. OPG se bavi pčelarstvom, po sustavu selećeg pčelarstva jer se tim načinom mogu dobiti različite vrste meda te veći prinosi. Aktivno se pčelari s oko 100 pčelinjih zajednica.

Sjedište OPG-a je u Korenici, a prostor u kojem rade u Otočcu, gdje se nalazi obiteljska kuća obitelji Furlan. U tom se objektu nalazi dio registriran u Upravi za veterinarstvo koji služi za obradu, punjenje i skladištenje meda i opremljen je prema potrebnim standardima. Tu je također i suvremeno opremljena punionica meda čije je opremanje sufinancirano iz sredstava Europske unije. Od pčelinjih proizvoda proizvode se različite vrste meda (cvjetni, livadni, medljikovac, vrijesak, bagrem, kesten, drača) te kremasti med, propolis i pelud.

Med uglavnom prodaju na kućnom pragu, a ponekad i na lokalnoj tržnici i na manifestacijama na području destinacije te su nekoliko puta nagrađivani na nacionalnoj razini. Med obitelji Furlan prepoznatljiv je po liniji proizvoda „Ličko kolo“ gdje su povezani  proizvodi s područja Like i tradicijska baština. Na etiketama su ilustrirane pčele obučene u narodnu nošnju i povezane u Ličko kolo.

[Ukupno:1    Prosječno:3/5]

Lokacija - OPG Furlan Darko

Ostavi komentar / Leave a Reply