OPG Šimunić Berislav

Med / Med od kadulje / Senj /

Proizvodi s Lika Quality oznakom:

Med od kadulje

 

 

 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šimunić Berislav iz Senja ima dugogodišnju obiteljsku tradiciju pčelarenja. Njome su se bavili djed i otac Šimunić. Koristeći svoje stručno znanje, suvremenu tehnologiju kao i adekvatne prirodne uvjete 2005. godine prelazi iz konvencionalne u ekološku proizvodnju, pa je iste godine upisano u Upisnik proizvođača u ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Radi što boljeg korištenja vegetacijski biološkog resursa podvelebitskog i velebitskog podneblja svoje košnice seli nekoliko puta godišnje.

Na kamenim i sunčanim padinama primorskog dijela Velebita rasprostranjena je kadulja koja svojim koloritom i intenzivnom aromom cijelom podneblju daje posebno obilježje. Skupljanjem njezinog nektara pčele proizvode med koji može biti svijetlo žute do zelenkaste boje, bogat na eteričnim uljima i aromom na kadulju. Ljekovitost kaduljinog meda ubraja se u vodeću grupu meda za liječenja respiratornog sustava.

Garancija kvalitete meda od kadulje su dobivena mnoga priznanja na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima: Na natjecanju „Bio Miel“ u Italliji, proglašen najboljim u kategoriji ekološkog meda, sa 43% peludnih zrnaca kadulje, ocijenjen s 98,9/100 bodova. Na drugom Hrvatskom ocjenjivanju kvalitete meda od kadulje „Salvia Aurea 2017“, proglašen je šampionom, ocijenjen s 19,68/20 bodova. Titulu šampiona med od kadulje dobiva i na natjecanju u sklopu manifestacije „Jesen u Lici 2008“.

OPG svoje proizvode plasira na kućnom pragu, na raznim manifestacijama i osobnom dostavom.

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Lokacija - OPG Šimunić Berislav

Ostavi komentar / Leave a Reply