Projekt Stay 7 days in Lika

Stay 7 days in Lika

Stay 7 days in Lika kao nadogradnja programa Stay 3 days in Lika

 

Kako bi posjetiteljima što više približili ljepote ovog kraja i pružili im mogućnost zadržavanja,  u sklopu projekta INTEGRA LIKA 2020 osmišljen je projekt „Stay 3 days in Lika“ putem kojega predstavljamo devet različitih trodnevnih izleta. Svaki izlet uključuje posjetu Nacionalnom parku Plitvička jezera s obzirom na njegovu svjetsku popularnost te iznimnu geološku i hidrogeološku vrijednost, nakon čega upućuje grupu (ili pojedince) na obilazak i drugih zaštićenih prirodnih područja, kulturne baštine te adrenalinske i edukativne aktivnosti kojima ovo područje obiluje.

 

Dodatna vrijednost predloženih izleta je u pratećoj gastronomskoj ponudi koja nudi lokalno uzgojene poljoprivredne proizvode pripremljene prema tradicionalnim recepturama. Ljubazni domaćini Vaš će boravak učiniti nezaboravnim iskustvom koje ćete željeti što prije ponoviti.

 

Područje Lika destinacije odlikuje izvanredno bogatstvo prirodnih ljepota, kulturne baštine i iznimne gastronomske ponude. UNESCO je prepoznao posebnost ovog područja te je 1979. zaštitio Nacionalni park Plitvička jezera kao svjetsku prirodnu baštinu, a područje Planine Velebit proglasio rezervatom biosfere u okviru programa Čovjek i biosfera, zbog izuzetnog bogatstva flore i faune te obilja endemskih biljaka. Preko 60% područja Lika destinacije proglašeno je NATURA 2000 područjem. Na ovom području nalazi se jedini europski Pećinski park, Grabovača. Liku odlikuju bogate rijeke Gacka, Una i Lika koja je ujedno druga najduža ponornica u Europi. U očuvanim šumama posljednja su europska staništa divljih životinja poput vuka i medvjeda. Područje Like poznato je i po Nikoli Tesli koji je odrastao upravo na ličkoj hrani. Na ovom području ljudi žive od prapovijesti, prema tome odlikuje ga bogatstvo kulturne baštine. Dodatna je prednost Like i Podvelebitskog primorja upravo spoj kopna i mora, gdje gost ima priliku noćiti na kontinentu Like a kroz pola sata uživati na modrom Jadranu.

 

Kao nadogradnju programa Stay 3 days in Lika, Klaster Lika Destination započeo je provedbu programa Stay 7 days in Lika. Svjesni potencijala koji Lika nudi, u suradnji sa turističkim agencijama, u izradi su programi koji će turistima nuditi sadržaj za minimalni boravak od 7 dana u destinaciji Lika.