Produženo trajanje Javnog poziva za Lika Quality

Zbog velikog interesa produženo je trajanje prijave na

JAVNI POZIV

za iskazivanje interesa za korištenje Znaka „Lika Quality“

– za proizvode

Lika Quality sustav regionalni je sustav kvalitete hrane, pića i suvenira vođen filozofijom održivog razvoja koji za cilj ima povezati lokalne proizvođače s lokalnim ugostiteljskim objektima. Trenutno se Lika Quality oznakom označava 98 proizvoda podijeljenih u 10 kategorija.

Pravo korištenja Znaka dodjeljuje se proizvodima koji posjeduju natprosječnu kvalitetu i koji su proizvedeni na području destinacije Lika u skladu sa svim zakonskim propisima te imaju uporište u tradiciji. Osim certifikacije proizvoda prednost sustava je i otvaranje novih tržišta jer, kao što je i najavljeno, i ove će godine u Nacionalnom parku Plitvička jezera biti otvoreno zajedničko prodajno mjesto proizvoda brenda Lika Quality, u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Lika Coop. Osim toga, proizvodi će biti zastupljeni i u ostalim nacionalnim parkovima u destinaciji.

Također, nakon certifikacije proizvoda pristupit će se certifikaciji restorana koji će u svojoj ponudi imati Lika Quality proizvode te na taj način lokalnim proizvođačima proširiti tržište, a turistima omogućiti da kušaju lokalne tradicijske namirnice ali i destinaciju Lika brendirati kao nezaobilaznu gastro-destinaciju.

Novi rok za dostavu prijava je 07. lipnja 2019. Dokumentacija koju je potrebno ispuniti nalazi se u nastavku, a za dodatne informacije se možete obratiti na lika.destination@gmail.com, na broj telefona 053/647 042 ili u uredu Klastera Lika Destination.

Klaster Lika Destination

Voditeljica klastera

Petra Butković