Kamp Korana

Kamp Korana

IQM - dionici projekta - Kamp Korana

Autokamp Korana slovi za jedan od najljepših kampova kontinentalne Hrvatske, a kao što mu to i samo ime kaže, nalazi se uz kanjon rijeke Korane. Zahvaljujući toj poziciji, odlikuje se bogatstvom  zelenila koje svakom posjetitelju omogućuje da se sakrije u vlastiti mirni kutak i uživa u relaksirajućem potencijalu prirodnog okruženja.

Za djelić te umirujuće atmosfere zaslužna je i rijeka Korana – iako tipična krška rijeka, svoje je izvorište okitila superlativima. Korana izvire kao nastavak Plitvičkih jezera, najstarijeg, najpoznatijeg i najposjećenijeg hrvatskog nacionalnog parka, a mnogi će se složiti, i najljepšeg. Tako se izvor rijeke Korane ugnijezdio u predio Plitvica gdje se voda strmoglavljuje niz najviši hrvatski slap, Veliki slap, te tvori slapište Sastavke, što se smatra početkom rijeke Korane.

Odatle Korana teče uskim kanjonom, koji krase slikovite vapnenačke litice i pećine. Na svom putu do ušća Kupe kod Karlovca, dugom 132 kilometra, pokazat će nekoliko različitih lica – za početak će se stidljivo povući u podzemlje, nestajući s lica zemlje osim tek pokoje lokvice, da bi kasnije nastavila svoj tok kao da ničega nije ni bilo, no takva je priroda krškog krajolika. Iznenadit će vas bujicom slapova, neobuzdanih i obilnih nakon kišne sezone, da bi se u jednom trenutku blago prelijevala preko kaskada i lijeno meandrirala u zmijolikom toku.

Kupanje u rijeci, rafting, odmaranje duše s pogledom na vodeni tok… sve to obećava odmor u blizini rijeke Korane. Stoga se kao savršen odabir smještaja nameće Kamp Korana, smješten pored još jednog prirodnog bisera.

Kamp se nalazi 6 kilometara od ulaza u Nacionalni park Plitvička jezera, a prostire se na površni od 35 hektara. Može primiti oko 2 500 kampista koji odabiru željenu lokaciju za smještaj kampera, kamp prikolica ili šatora, uz dopušten boravak kućnih ljubimaca.

Raspolaže s 47 bungalova, opremljenih s dva odvojena kreveta s posteljinom, stolom, stolicama i garderobnim ormarom. Gosti se koriste zajedničkim novoopremljenim sanitarnim čvorovima. 

Ugodno okruženje kampa dobro je pošumljeno i bogato hortikulturno uređeno, a uz obilje zelenila i rijeku Koranu u neposrednoj blizini, čini ovo područje atraktivnom destinacijom za goste sklone aktivnom odmoru. Stoga, ako vaša ideja idealnog odmora uključuje hodanje, jogging, biciklizam ili plivanje, možete biti sigurni kako ste pronašli destinaciju koja će udovoljiti vašim željama.

U sklopu autokampa nalazi se prostor za grill, trgovina i restoran Korana. Sam je restoran smješten na rubnom dijelu kampa, a to mu osigurava čaroban pogled na bogato prirodno okruženje kojim dominira kanjon rijeke Korane. Obuhvaća à la carte restoran i restoran sa samoposluživanjem, ukupnog kapaciteta 400 sjedećih mjesta, kao i otvorenu terasu koja ljeti postaje pozornica za glazbene večeri i nastupe umjetničkih društava. U ugodnoj atmosferi čeka vas bogata gastronomska ponuda popraćena zaštićenom oznakom Lika Quality, koja jamči ništa manje doli vrhunske kvalitete.

Možda vas zanima...