OPG Zorić

IQM - dionici projekta - OPG Zorić

Proizvodi s Lika Quality oznakom:

Selekcionirana matica pčela

Cvjetni med

 

Pčelarstvo je oduvijek bilo tradicionalna djelatnost u našoj obitelji, a osnovni proizvod MED, proizvodio se za vlastite potrebe. Na ozbiljni pristup pčelarstvu odlučujemo se 2014. godine, kada osnivamo OPG i počinjemo sa profesionalnom proizvodnjom. Sukladno tome kreću ulaganja kao i očekivanja. Kroz strateško planiranje razvoja gospodarstva odlučujemo se za intenzivnu proizvodnju selekcioniranih matica pčela, koje smo u početku proizvodili za svoje potrebe ali smo ih prepoznali kao reprezentativan proizvod te mogućnost plasmana i trženja istog.

Iste godine krećemo s pripremama za intenzivnu proizvodnju selekcioniranih matica pčela, dok godinu dana kasnije postajemo član uzgojne organizacije „Udruga uzgajivača selekcioniranih matica pčela Hrvatske“. Upisom u Upisnik uzgajivača matica pod rednim brojem 68, a u skladu s kriterijima Uzgojnog programa sive pčele (Apis mellifera carnica) postajemo i registrirani uzgajivači.

Proizvodnja selekcioniranih matica pčela postaje glavna djelatnost gospodarstva. Osim selekcionirane proizvodnje matica pčela, na tržište stavljamo i pčelinje proizvode (med, cvjetni prah, propolis, vosak, matična mliječ…). Kvalitetni i prirodni proizvodi koje naše obiteljsko gospodarstvo proizvodi na svojim pčelinjacima, prepoznati su lokalno i diljem cijele države. U podnožju Velebita, na širem području Gospića i okolice, pčele u košnice donose mirise i okuse ličkih livada i šuma. Tako se u našoj ponudi može pronaći livadni med, medun, vrisak, vriština, lipov med... Uz puno rada i s velikom pažnjom pripremamo i stavljamo na tržište sve najbolje od pčela i prirode.
 

Možda vas zanima...