Održana trodnevna edukacija o održivom razvoju u sklopu projekta „Mladi za održivi razvoj Like“

Lika destination - Održana trodnevna edukacija o održivom razvoju u sklopu projekta „Mladi za održivi razvoj Like“

U sklopu projekta „Mladi za održivi razvoj Like“ kojeg provodi Klaster Lika Destination s partnerima, održana je trodnevna edukacija o održivom razvoju i inovativnim metodama poučavanja u Institutu za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu. Edukacija je trajala od 04. do 06. rujna, a polaznice edukacije su stekle nova znanja potrebna za  pripremu i implementaciju programa izobrazbe  o održivom razvoju te za prenošenje stečenih znanja djeci i mladima.

U projektnim aktivnostima, zaposlenici i volonteri partnerskih organizacija će na inovativan način uključiti djecu i mlade u održivi razvoj. Projektnim aktivnostima obuhvaćeno je ukupno 75 učenika.

Klaster Lika Destination, u suradnji s partnerima Osnovna škola dr. Jure Turića, Srednja škola Plitvička jezera, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Lička ekološka akcija od srpnja provodi projekt "Mladi za održivi razvoj Like". Projekt je financiran sredstvima Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv "Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije", a ukupna vrijednost projekta iznosi 484.944,37 kn.

Cilj projekta je stvaranje svijesti o potrebama održivog razvoja kod djece i mladih, ali i šire lokalne zajednice. Važnost projekta se naglašava kroz stvaranje svijesti o održivom razvoju kod djece i mladih koji će, vjerujemo, brzo usvojiti znanja o održivom razvoju i uspješno ih primjenjivati u svakodnevnom životu kao i prenositi stečena znanja i iskustva na svoje kolege iz škole, prijatelje, roditelje i širu lokalnu zajednicu koji će slijediti njihove primjere života u skladu s održivim razvojem.

 

Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Klastera Lika Destination i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.