Priručnik o održivom razvoju

Lika destination - Priručnik o održivom razvoju

Klaster Lika Destination, u suradnji s partnerima Osnovna škola dr. Jure Turića, Srednja škola Plitvička jezera, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Lička ekološka akcija od srpnja provodi projekt "Mladi za održivi razvoj Like". Projekt je financiran sredstvima Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv "Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije", a ukupna vrijednost projekta iznosi 484.944,37 kn.

Cilj projekta je stvaranje svijesti o potrebama održivog razvoja kod djece i mladih, ali i šire lokalne zajednice. Važnost projekta se naglašava kroz stvaranje svijesti o održivom razvoju kod djece i mladih koji će, vjerujemo, brzo usvojiti znanja o održivom razvoju i uspješno ih primjenjivati u svakodnevnom životu kao i prenositi stečena znanja i iskustva na svoje kolege iz škole, prijatelje, roditelje i širu lokalnu zajednicu koji će slijediti njihove primjere života u skladu s održivim razvojem.

U sklopu projekta osmišljen je i izrađen priručnik o održivom razvoju namijenjen nastavnom osoblju, zaposlenicima i volonterima OCD-a a sadrži upute o inovativnim metodama poučavanja, održivom razvoju te prednostima i mogućnostima razvoja Ličko-senjske županije u skladu s održivim razvojem. 

Sadržaj priručnika primjenjiv je za za rad u sva tri programa izobrazbe a tiskan je na recikliranom papiru.

Priručnik možete preuzeti OVDJE

 

Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Klastera Lika Destination i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.