Cerovac Adventures

Cerovac Adventures

Sport & outdoor - Cerovac Adventures

Sa radom smo počeli 2022. godine. Sjedište i polazna točka svih ruta je tik uz "Centar izvrsnosti Cerovačke špilje". U ponudi imamo 8 kvadova (moguća organizacija do 15 kvadova) sa kojima radimo vođene ture stazama netaknute prirode južnog Velebita. Službenu ponudu čine 3 različite rute, a nudimo i individualizirane rute prema željama skupine.

 

1. COUNTRYSIDE

Uzbudljiva voznja zaseocima oko Gračaca s uspinjanjem na vidikovac iznad Gračaca. Voznja traje cca. 60-80 min. Odlična ruta za prvi puta osjetiti kvad i njegove mogućnosti. Prilagođena vozačima bez iskustva.

 

2.CEROVAC CAVES

Voznja šumskim putevima Velebita uz posjetu crkve Sv. Marka (poznata kao Svetinja zbog legende da kapi koje padaju na oltar ozdravljuju bolesnu djecu, te iz tog razloga ljudi ostavljaju odjeću bolesne djece u samoj špilji vjerujući da ukoliko voda u špilji kapne na odjeću ozdravljuje). Nakon toga dodatno je moguća vožnja do Gornje cerovačke špilje uz posjetu iste. Također prije povratka poslužujemo famoznu ličku kobasicu s roštilja.

Ruta bez posjete špiljama traje nekih 3 sata, a ukoliko se posjećuju špilje dodatni 90-180 min ovisno o tome da li se posjećuje samo Gornja špilja ili i donja. 

 

3. TULOVE GREDE

Ruta kreće s ličke strane Velebita kroz duboku šumu te se vozimo starom "majstorskom cestom"  uz koju se nalaze mnogi spomenici i obilježja domovinskog rata.Dalje prolazimo  pored spomen obilježja filma "Winnetou", te se nakon toga uspinjemo na vrh "Kraljica" s kojeg se pruža prekrasan pogled na Tulove grede te morsku obalu. Dodatno je uz simboličnu naknadu moguća organizacija roštilja na imanju sa 20 sjedećih mjesta tik uz Tulove grede. Nakon roštilja povratak u Gračac. Trajanje rute 5-6 sati ovisno o mogućnostima grupe.

U ljetnim mjesecima za iskusnije vozače rutu nastavljamo do kanjona rijeke Zrmanje i kupališta u Muškovcima gdje se gosti osvježe u prekrasnoj rijeci Zrmanji i ručaju u jednom od restorana uz samu rijeku. U tom slučaju ruta sveukupno potraje do 8 sati (odnosno to je cjelodnevna ruta).

 

Od nove godine u ponudi imamo i 15 e-bicikala CUBE koje nudimo na dnevni najam sa ili bez vodiča. Sva bicikla su opremljena sa Bosh baterijama i motorima i imaju autonomiju do 150 km. Za veće grupe moguća je organizacija dodatnih bicikala. Bicikle kao i quadove možemo dostaviti na razne lokacije prilagođene željama klijenata.

Dodatno uz svaki od ponuđenih paketa moguće je ponuditi degustaciju domaćih proizvoda na mini farmi, ručak, večeru, kayaking na rijeci Zrmanji (kvadovima ili biciklima se ide do startne pozicije kayakinga te na cilju čekaju kombiji koji skupljaju goste), adrenalinski park i razno ovisno o željama klijenata.

Dio naše ponude su i teambuilding događaji te smo u stanju "odraditi" grupe do 100 ljudi.

Možda vas zanima...