Klaster Lika Destination dobio donaciju od HEP-a

Objavljeno: 08. 05. 2019 - 10:25
Lika destination - Klaster Lika Destination dobio donaciju od HEP-a

Na ovogodišnjem natječaju za dodjelu donacija „Svjetlo na zajedničkom putu“ Hrvatska elektroprivreda d.d. zaprimila je 1.165 prijava. Za sufinanciranje je izabrala projekte 278 udruga, ustanova i organizacija civilnog društva među kojima se nalazi i Klaster Lika Destination.

Projekt „Lika destinacija – destinacija zaštićenih područja prirode“ ima za cilj podići svijest o potrebama održivog razvoja turizma u destinaciji Lika kod rukovodećih osoba zaštićenih područja prirode, lokalnog stanovništva i turista, a Hrvatska elektroprivreda d.d. sufinancira provođenje ovog projekta s 10 000,00 kn.

Klaster Lika Destination osnovan je u veljači 2017. godine s ciljem brendiranja destinacije Lika kao destinacije zaštićenih područja prirode i gastro-destinacije.

Destinacija obuhvaća područja triju županija te osim kontinentalnog i priobalnog dijela Ličko-senjske županije, proteže se i na dijelove Karlovačke te Zadarske županije i tako tvori prirodno zaokruženu cjelinu. Klaster Lika Destination od svog je osnivanja vođen filozofijom održivog razvoja, te su mu sve aktivnosti usmjerene upravo prema održivom turizmu, a provođenje ovog projekta korak je više ka ostvarenju ciljeva klastera.

 
  Vijesti - Sve