Ministarstvo poljoprivrede sufinancira projekt Lika destinacija - promocija poljoprivrednih proizvoda Lika Quality

Objavljeno: 18. 12. 2020 - 10:27
Lika destination - Ministarstvo poljoprivrede sufinancira projekt  Lika destinacija - promocija poljoprivrednih proizvoda Lika Quality

Ministarstvo poljoprivrede je u kolovozu 2020. godine raspisalo Javni poziv za sufinanciranje programa i projekata udruga koje promiču poljoprivredu i vrijednost ruralnog prostora Republike Hrvatske za 2020. godinu

Na ovaj natječaj mogle su se prijaviti udruge osnovane radi djelovanja, promidžbe, unaprjeđenja i razvoja poljoprivrede, pružanja stručne pomoći, informiranja javnosti o događanjima s područja poljoprivrede i prehrane kao i života na selu.

Prijavnu na ovaj Javni  poziv predao je i Klaster Lika Destination s kojim je Ministarstvo poljoprivrede potpisalo Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Lika destinacija – promocija poljoprivrednih proizvoda „Lika Quality“. Ministarstvo poljoprivrede ovaj je projekt sufinanciralo s iznosom od 27.500, 00 kn.

Ovim projektom će proizvođači čiji proizvode nose Lika Quality oznaku dobiti savjete i materijale za unaprjeđenje poslovanja, kvalitetnu promociju svojih proizvoda, a samim time i cijele destinacije Like. Projekt će se provoditi 12 mjeseci.

Lika Quality regionalni je sustav kvalitete hrane, pića i suvenira koji Klaster Lika Destination provodi od 2017. godine. U sustavu se trenutno nalazi 57 proizvođača, a proizvodi su podijeljeni u 11 kategorija.

Više o Lika Quality sustavu možete saznati klikom na sljedeću poveznicu: Lika Quality sustav

  Vijesti - Sve