Plitvička jezera predstavljaju svoje čari na sajmu u Münchenu

Objavljeno: 12. 02. 2024 - 12:11
Lika destination - Plitvička jezera predstavljaju svoje čari na sajmu u Münchenu

Nacionalni park Plitvička jezera ovog je tjedna postao središte pažnje na sajmu turizma f.re.e, koji se održava u Münchenu od 14. do 18. veljače. Ovaj događaj, koji privlači brojne posjetitelje željne upoznavanja s novim turističkim destinacijama, posebno je značajan jer se održava u Bavarskoj, regiji koja tradicionalno doprinosi velikom broju posjeta Hrvatskoj.

Hrvatska turistička zajednica na sajmu je zauzela centralno mjesto, predstavljajući šaroliku ponudu s 25 suizlagača, uključujući turističke zajednice, nacionalne parkove, hotelijere, agencije i prijevoznike. Sajam je svečano otvorila bavarska ministrica prehrane, poljoprivrede, šumarstva i turizma Michaela Kaniber, a događaju je prisustvovao i generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu, Vladimir Duvnjak.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić naglasio je važnost njemačkog tržišta za hrvatski turizam, koje čini oko 22 posto od ukupno ostvarenih noćenja u Hrvatskoj. Staničić je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i optimizam za nadolazeću sezonu, unatoč izazovima. Osim Münchena, Hrvatska se sprema i za predstavljanje na sajmu u Berlinu u ožujku, što će biti dodatna prilika za učvršćivanje pozicije na njemačkom tržištu.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac posebno je istaknula važnost Bavarskog tržišta za Hrvatsku, naglasivši cilj ne samo učvrstiti postojeću poziciju, već i proširiti suradnju u kontekstu cjelogodišnjeg putovanja Nijemaca u Hrvatsku. Razgovarala je s bavarskom ministricom Kaniber o važnosti suradnje u turizmu, novom Zakonu o turizmu, te povezanosti poljoprivrede i turizma u cilju promicanja lokalnih proizvoda i poticanja malog i srednjeg poduzetništva.

Ovaj nastup na sajmu u Münchenu svjedoči o kontinuiranom trudu Hrvatske da predstavi svoje najbolje adute – od kulture, prirodnih ljepota, kvalitetnog smještaja do vrhunske eno-gastronomije, čime se Hrvatska još jednom potvrđuje kao jedna od top destinacija za njemačke turiste.

 

Preuzeto s: Lika Online.

 
  Vijesti - Sve