Turistička ponuda destinacije Lika predstavljena na utrci Srce Velebita

Objavljeno: 16. 09. 2019 - 12:53
Lika destination - Turistička ponuda destinacije Lika predstavljena na utrci Srce Velebita

Prošlog vikenda od 13. do 15. rujna na području Općine Lovinac i području Parka prirode Velebit održana je biciklistička utrka Srce Velebita – Uspon na Tulove grede 2019.

 

Staze su bile podijeljene u nekoliko kategorija, a oni najbolji dobili su i vrijedne nagrade. U sva 3 dana utrke sudjelovalo je preko 150 sudionika. Svaka utrka startala je i završavala ispred Hostela Sveti Rok u Lovincu, a sudionici su bili iz nekoliko država. Ova utrka održava se već treću godinu za redom i to na volonterskoj bazi posebnih zaljubljenika u bicikle i prirodu. Zanimljivo je što se ova utrka održava tri puta godišnje i sudionicima utrke osim natjecanja i osvajanja nagrada omogućuje i uživanje u krajoliku destinacije Lika u više godišnjih doba.

 

U petak 13. rujna svi posjetitelji i sudionici utrke imali su priliku posjetiti informativni štand Klastera Lika Destination na kojem su dobili sve informacije vezane uz turističku ponudu destinacije Lika koja uključuje atrakcije, smještaj, gastro ponudu, kulturno – povijesnu baštinu te zaštićena prirodna područja u destinaciji. Klaster Lika Destination osnovan je 2017. godine te se od svog osnivanja vodi filozofijom održivog razvoja. Djeluje na području triju županije (osim kontinentalnog i priobalnog dijela Ličko-senjske županije, proteže se i na dijelove Karlovačke te Zadarske županije) i tako tvori prirodno zaokruženu cjelinu.

 

Osim turističke ponude destinacije svi posjetitelji i sudionici mogli su saznati sve i o sustavu Lika Quality - regionalnom sustavu kvalitete hrane, pića i suvenira u kojem se trenutno nalazi 169 proizvoda od 59 proizvođača koji su raspoređeni u 11 kategorija.

 

Kako bi još bolje doživjeli sustav Lika Quality, u nedjelju 15. rujna 4 proizvođača (Obrt „Ajda“, Održivo društvo j.d.o.o., OPG Svetić Marijana te OPG Balenović Nikola)  koji se nalaze u sustavu Lika Quality predstavili su svoje proizvode na izložbeno – prodajnim štandovima. Tako su svi sudionici i posjetitelji utrke osim u prirodnim ljepotama kojima su prolazile biciklističke staze mogli uživati i u lokalnim ličkim proizvodima te ponijeti kući originalne ličke suvenire.

 
  Vijesti - Sve