Obrt za proizvodnju kolača „Plitvička štrudla“

Općina Plitvička Jezera / Pekarski proizvodi / Plitvička štrudla sir /

Proizvodi s Lika Quality oznakom:

Plitvička štrudla sir

 

 

Gospođa Gordana Radaković sa  svojim obrtom za proizvodnju kolača „Plitvička štrudla“ zakoračila  je u drugo desetljeće postojanja, a bavi se proizvodnjom istoimenog kolača na tradicijski, obrtnički način, individualno te bez industrijski proizvedenih dijelova kao što su gotove smjese ili razni dodatci, arome i pojačivači okusa.

Štrudle su ručno rađene u malim serijama i sa uvijek svježe pripremljenim sastojcima (svježe oguljene i naribane jabuke, orah i mak melju se prije same izrade kolača, a sir i vrhnje su od domaćih registriranih proizvođača).

Takav pristup je pokazao da kolač definitivno posjeduje prepoznatljivost kroz koju je moguće obogatiti i na sasvim novu razinu izdignuti gastro, odnosno slastičarsku ponudu ovog kraja.

Van sezone štrudle prodaje po eko – etno sajmovima, obrtničkim sajmovima, festivalima delicija i zdrave hrane. Dobila je  niz priznanja, diplomu za kvalitetu i originalan proizvod, osvojila je  diplomu za 2. mjesto na manifestaciji Proizvodi hrvatskog sela, osvojila je i nagradu za prehrambeni najsuvenir Kvarner Expo… Od 2007. godine prodaje u trgovačkom lancu Mercator, 2016. godine  u Kauflandu, a danas je u Konzumu u Zagrebu i cijeloj Dalmaciji.

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Lokacija - Obrt za proizvodnju kolača „Plitvička štrudla“

Ostavi komentar / Leave a Reply