Klaonica Cesarica br. 802 obrt za preradu i konzerviranje mesa

Klaonica Cesarica br. 802 obrt za preradu i konzerviranje mesa

IQM - dionici projekta - Klaonica Cesarica br. 802 obrt za preradu i konzerviranje mesa

Proizvodi s Lika Quality oznakom:

Velebitska panceta  

Suha pečenica Lax kare

Suha kobasica

 

Obrt Klaonica Cesarica upisan je u registar 1998. godine te se iz Izvoda iz Upisnika odobrenih objekata može vidjeti odobrenje u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla Uprave za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede, kao i analitičko izvješće Agroinspekt laboratorija. Govoreći o procesu prerade, meso se doprema u prostoriju za prihvat pancete – solionicu, gdje soljenje traje 15 dana. Prvog dana druge faze meso se ispire u vodi potapanjem, nakon čega se stavlja u sušare. U sušarama se prirodnim ciklusom, putem vjetra i dima procesno i tehnološki suši, što može potrajati od 60 do 90 dana, ovisno o vremenskim uvjetima. Iskorišten je prirodni resurs vjetra te se meso suši puhanjem bure. Nakon tog procesa tako osušeno meso se stavlja u komoru za zrenje te se nakon 8 mjeseci plasira za prodaju.

Možda vas zanima...