OPG Turkalj Petar - Sirana Turkalj

OPG Turkalj Petar - Sirana Turkalj

IQM - dionici projekta - OPG Turkalj Petar - Sirana Turkalj

Guest Rating Score™

Guest Rating Score™ (GRS™) reflects this hotel's quality based on verified guest reviews from across the internet.


The GRS™ is calculated using over 100 million reviews in 40+ languages from 100+ travel sites. Powered by Reviewpro Reputation, the leader in hotel reputation management, the GRS™ provides a trusted, unbiased view of this hotel’s online reputation. Reviewpro Reputation guarantees that the data in this quality seal is accurate and up-to-date.

0 reviews

0 websites

-

Proizvodi s Lika Quality oznakom:

Rakovički sir Glavan          Rakovička skuta

Rakovički sir bijeli              Rakovički sir dimljeni

Rakovički svježi sir            Rakovički sir škripavac             

Rakovička basa                 Domaći jogurt

 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Turkalj Petar osnovano je 2001. godine kada je obitelj Turkalj imala 7 krava i obrađivala 5 ha zemlje. Birajući ženski pomladak do sada su oformili stado od 30 kvalitetnih mliječnih krava i 20 grla ženskog podmlatka, a ratarske površine povećali na 75 ha. Dnevno proizvode oko 700 l mlijeka od čega 200 l prerade na gospodarstvu, a ostatak prodaju većoj sirani. Hranu za životinje (osim mineralno-vitaminskih dodataka) proizvode sami na vlastitim i iznajmljenim prostornim površinama. Siranu su opremili i registrirali za proizvodnju 2013. godine, kada preradu povećavaju na 200 l dnevno, koliki im je i današnji kapacitet. Petar Turkalj dobitnik je nagrade Mlada nada u sklopu projekta Zlata vrijedan 2015. godine, kao i brojnih nagrada i priznanja za njihove proizvode. Za polutvrdi sir sa zrenjem do 90 dana „Rakovički Glavan“ 2016. godine dobili su brončanu medalju na 13. međunarodnom festivalu sira u Tirolu (Austrija), a isti sir u Hrvatskoj je također vrednovan brončanom diplomom Stručnog povjerenstva za ocjenu sireva i srebrenom diplomom ugostitelja i novinara. Rakovički sir „Vlasac“ od kuhanog kravljeg mlijeka dobitnik je srebrne diplome Stručnog povjerenstva iz 2016. godine. Sir od kuhanog mlijeka bez dodataka i škripavac nositelji su srebrnih diploma.

 
 
 
 
 
 
300 m
1000 ft

Možda vas zanima...