Balkan Cavers Camp stiže u Cerovačke špilje

Objavljeno: 21. 02. 2024 - 4:28
Lika destination - Balkan Cavers Camp stiže u Cerovačke špilje

Balkan Cavers Camp ove godine održati će se u Lici u Cerovačkim špiljama. Službeni program počinje 30. svibnja, a traje do 02. lipnja. 2024. godine.

Balkanska speleološka unija, začeta 2007. godine, ponosni je domaćin ovog već tradicionalnog godišnjeg događaja koji se održava u različitim zemljama diljem Balkanskog poluotoka. Glavni cilj ovog događaja je njegovanje dinamične mreže veza i suradnje između speleoloških organizacija s Balkana, kao i međunarodne zajednice. Ovaj događaj središte je razmjene informacija, stručnosti i inovativnih ideja te ima ključnu ulogu u pokretanju zajedničkih istraživačkih projekata i ekspedicija.

Svake godine, u program se unose neki novi elementi, a ni ova godina nije iznimka. Uz priliku posjeta i istraživanja nekih od najljepših špilja, pokreće se i niz radionica. Ove radionice voditi će stručnjaci iz raznih zemalja, te imaju za cilj proširiti opseg tehnika istraživanja špilja i unapređenje vještina.

Osim već poznatih radionica, prezentacija i programa sprema se mnogo iznenađenja, stoga se pridružite ovom uzbudljivom kampu u Lici!

 

Preuzeto s: Najbolje iz Like.

  Vijesti - Sve