Hrvatske vode sufinanciraju projekt Klastera Lika Destination

Objavljeno: 03. 11. 2019 - 1:33
Lika destination - Hrvatske vode sufinanciraju projekt Klastera Lika Destination

Na ovogodišnjem Javnom natječaju za sufinanciranje projekata nevladinih udruga iz područja upravljanja vodama u 2019. godini Hrvatske vode sufinancirat će projekte od 34 izabrane udruge koje su svoje projekte prijavile za vrijeme trajanja Javnog natječaja, a najkasnije  do 31. srpnja 2019. godine.

Između odabranih projekata Hrvatske vode sufinancirat će i projekt „Pametno upravljanje vodama u turizmu u destinaciji Lika“ čiji je nositelj Klaster Lika Destination. Cilj projekta je podizanje svijesti nositelja turističkih ponuda o potrebama pametnog postupanja s prirodom stavljajući naglasak na postupanje s vodom u svakodnevici kroz poticanje i proširivanje njihovog znanja o vodnom režimu. Također želi se postići i da nositelji turističkih ponuda potiču svoje zaposlenike na održivo poslovanje te im prenesu stečene metode i postupke kojim će to i postići.

Osim toga klaster provođenjem ovog projekta želi turiste i goste koji trenutno borave i koji će boraviti u budućnosti u destinaciji Lika upoznati s činjenicom da se nalaze u pravoj ekološkoj oazi te da se s poštovanjem trebaju i odnositi prema prirodi.

Hrvatske vode projekt „Pametno upravljanje vodama u destinaciji Lika“ kojeg provodi Klaster Lika Destination sufinancirat će s iznosom od 20.000,00 kn.

Poslovanje Klastera Lika Destination od svog je osnivanja vođeno filozofijom održivog razvoja a jedna od ciljeva klastera je upravo brendiranje destinacije Lika kao destinacije zaštićenih prirodnih područja. Provođenje ovog projekta još je jedan korak više ka ostvarenju cilja.

  Vijesti - Sve