Klaster Lika Destination i Klaster Hrvatski otočni proizvod započeli suradnju

Objavljeno: 09. 09. 2020 - 11:14
Lika destination - Klaster Lika Destination  i Klaster Hrvatski otočni proizvod započeli suradnju

Od 3. do 6. rujna na otoku Korčuli održana je radionica pod nazivom „Okusi i mirisi Korčule".   Radionicu je organizirala udruga Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP), a glavni pokrovitelj radionice je Ministarstvo turizma i sporta.

 

Klaster „Hrvatski otočni proizvod“ od 2007. godine provodi certificiranje izvornih i kvalitetnih proizvoda s otoka koji su prepoznati kako na Hrvatskom tržištu tako i šire. U ovom projektu osim svojih članova ugostili su i predstavnike Klastera Lika Destination. Klaster Lika Destination osnovan je 2017. godine te provodi regionalni sustav kvalitete hrane, pića i suvenira – Lika Quality. U tom se sustave nalaze oni proizvodi koji su proizvedeni na području destinacije Lika, imaju uporište u tradiciji te su iznimne kvalitete.

 

Klaster Hrvatski otočni proizvod prepoznao je uspješnost Lika Quality sustava koji je po mnogočemu jedinstven u Hrvatskoj. Stoga je zbog sličnosti sustava koje provode te razmjene iskustava kao i dogovaranja budućih suradnji Klaster Hrvatski otočni proizvod pozvao predstavnike Klastera Lika Destination na sudjelovanje na ovoj radionici.

 

Kroz sudjelovanje sa sajmu i radionicama predstavnici i članovi oba klastera pobliže su se upoznali te kako je i planirano dogovorili buduće suradnje.

 
  Vijesti - Sve