Otvoreno zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda

Objavljeno: 03. 07. 2020 - 1:23
Lika destination - Otvoreno zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda

Danas je u Nacionalnom parku Plitvička jezera na ulazu 1 svečano obilježeno otvaranje zajedničkog prodajnog mjesta Lika Quality proizvoda na kojem se okupilo oko 50 uzvanika.

Zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda već treću godinu za redom formira Klaster Lika Destination u suradnji s Nacionalnim parkom Plitvička jezera i Poljoprivrednom zadrugom Lika Coop. Do sada je zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda bilo formirano na ulazu 2 NP Plitvička jezera, a ove godine je formirano na ulazu 1. Osim toga Lika Quality namirnice moguće je probati u restoranima parka te ih je moguće kupiti i u suvenirnicama  i marketima parka.

Destinacija Lika zbog svog fenomenalnog geografskog položaja, izmjenom triju klima te izuzetno čistog zraka pogoduje uzgoju iznimno kvalitetnih namirnica. Proizvođači u destinaciji Lika zadnjih nekoliko godina sve su više okrenuti ekološkoj proizvodnji, a većinu svojih proizvoda i dalje proizvode po tradicionalnim recepturama i metodama baš kao nekoć.

 

Svjestan kvalitete namirnica koje se uzgajaju ili prerađuju u pravoj ekološkoj oazi kao što je destinacija Lika, Klaster Lika Destination 2017. godine započeo je s provođenjem jedinstvenog sustava kvalitete hrane, pića i suvenira Lika Quality. U ovom sustavu nalaze se proizvodi onih proizvođača koji dolaze s područja destinacije Lika, koja obuhvaća područje Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske županije, koji su zdravstveno ispitani te čija proizvodnja ima uporište u tradiciji što proizvodima daje posebnu vrijednost a kupcu jamči kvalitetu.  U sustavu se trenutno nalazi 57 proizvođača s gotovo 160 proizvoda koji su podijeljeni u sljedeće kategorije (med, meso i mesne prerađevine, mlijeko i mliječni proizvodi, pekarski proizvodi, pića i napici, povrće, samoniklo bilje, kozmetika, suveniri, voće te voćne prerađevine).

 

Zahvaljujući znaku Lika Quality, koji je zaštićen u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske kao jamstveni žig, svi korisnici znaka svoje proizvode mogu prodavati na jednom od najposjećenijih mjesta u Hrvatskoj – Nacionalnom parku Plitvička jezera, ali i u ostalim zaštićenim područjima u destinaciji Lika. Osim što su na ovaj način mali lokalni proizvođači  s područja destinacije Lika uključeni u turističku ponudu te im je otvoreno novo tržište ovo je idealna prilika da se svim posjetiteljima NP Plitvička jezera omoguće kušanje i kupnja lokalnih proizvoda a destinacija Lika brendira i kao vrhunska gastro destinacija što zahvaljujući visoko vrijednim namirnicama uistinu i je.

 

Informacije o svim Lika Quality proizvođačima kao i o proizvodima koje nude možete pronaći na web stranici www.lika-destination.hr.

 
  Vijesti - Sve