Kuća za odmor koja hrani dušu i tijelo – Zera Rust’ke

Objavljeno: 21. 11. 2023 - 12:44
Lika destination - Kuća za odmor koja hrani dušu i tijelo – Zera Rust’ke

Iskustvo boravka u kući za odmor Zera Rust’ke ne podrazumijeva prosječan odmor, već je to čarobno putovanje kroz vremenski vrtlog i duboko uronjenje u autentičnu kulturnu baštinu ličkog kraja. U slikovitoj oazi Debelog Brda, ova šarmantna kuća je živopisni prikaz jednostavnosti i autentičnosti.

Ono što stavlja kuću za odmor Zera Rust’ke na kartu kao autentični dragulj je njena duboka posvećenost korijenima. Stara kuhinja puna je priča, s dominantnim štednjakom na drva, obogaćena različitim artefaktima, svjedočanstvima nekadašnjeg seoskog života – tkalački stanovi, stolarska klupa, tronošci, šarenice, krpare, i dr.

Svaki ugao ove čarobne kuće je počast davno prošlim vremenima, samoodrživom ruralnom životu, i uspomenama na Liku. Ovdje koračate u oazu koja sadrži sve što je potrebno za vaš odmor, dizajniran da potpuno opusti i regenerira tijelo i duh. U zamjenu za urbani žamor, nudi mir. Umjesto ekrana, nude se očaravajući prirodni pejzaži obližnjih šuma. Umjesto virtualnih razgovora, budite spremni otkriti ljepotu stvarne, ljudske interakcije.

Značajno je primijetiti da kuća datira iz 19. stoljeća, s najstarijim pisanim dokumentom o vlasništvu pronađenim u Državnom arhivu s upisom u zemljišne knjige Austro-Ugarske iz 1872. godine. Iza njenog očuvanja stoji vizionarski vlasnik, Ivica Rudelić, koji je, iako prvobitno razmišljao o izgradnji kuće za odmor blizu Zagreba, dao prednost prilici obnove ove rustikalne ljepotice.

Za one koji žude za bijegom od sveprisutne vreve modernog života, kuća za odmor Zera Rust’ke pruža mirnu oazu koja zrači autentičnom atmosferom prošlih vremena. Pruža vam priliku da doživite čari ruralnog života, oživite tradiciju i stvorite uspomene koje trajno ostaju. Ovo je mjesto na kojem će svaki trenutak biti putovanje u prošlost, uvijek otkrivajući nešto novo i neočekivano.

 

Preuzeto s Najbolje iz Like.

 
 
  Vijesti - Sve