Klaster Lika Destination održao dane otvorenih vrata u tjednu održivog razvoja

Objavljeno: 08. 06. 2019 - 6:36
Lika destination - Klaster Lika Destination održao dane otvorenih vrata u tjednu održivog razvoja

Klaster Lika Destination održao dane otvorenih vrata u tjednu održivog razvoja

Ovaj tjedan obilježava se Europski tjedan održivog razvoja. U sklopu obilježavanja Klaster Lika Destination, koji je od svog osnivanja vođen filozofijom održivog razvoja, stanovnicima Grada Gospića te ostaloj zainteresiranoj javnosti otvorio je svoja vrata i predstavio svim posjetiteljima projekte na kojima radi, cjelokupnu turističku ponude destinacije Lika, zaštićena područja prirode te Lika Quality sustav.

U suradnji s turističkom agencijom Hana Tours, klaster je dane otvorenih vrata održao u sklopu manifestacije „Tesla in Lika“ u Gradu Gospiću koji je trajao u razdoblju od 06. do 09. lipnja 2019. godine, a provedbu programskih/projektnih/manifestacijskih aktivnosti sufinancira Grad Gospić.

Klaster Lika Destination predstavio se drugog i trećeg dana odnosno 07. i 08. lipnja.

07. lipnja Klaster Lika Destination stanovnicima Grada Gospića i ostaloj zainteresiranoj javnosti predstavio je Lika Quality sustav, proizvođače koji se u sustavu nalaze te turističku i gastro ponudu destinacije Lika. U Lika Quality sustavu trenutno se nalazi 89 proizvoda od čega ih najviše dolazi upravo s područja Grada Gospića. Osim lokalnih proizvoda Klaster je predstavio i ostalu turističku ponudu Grada Gospića i ostatka destinacije koja se isprepleće upravo s gastro ponudom i lokalno proizvedenim proizvodima.

2. dana odnosno 08. lipnja 2019. godine Klaster je u suradnji sa zaštićenim prirodnim područjima u destinaciji Lika (Nacionalni park Plitvička jezera, Nacionalni park Paklenica, Nacionalni park Sjeverni Velebit, Park prirode Velebit, Pećinski park Grabovača, Baraćeve špilje, Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda) te s Memorijalnim centrom Nikola Tesla „Smiljan“ predstavio destinaciju Lika kao destinaciju zaštićenih prirodnih područja.

Svjesni činjenice da je destinacija Lika iznimno bogata zaštićenim prirodnim područjima ali i činjenicom da je Nikola Tesla rođen upravo u destinaciji Lika točnije u Smiljanu gdje je i odrastao okružen prirodom i svim njenim ljepotama te da je upravo priroda ta u kojoj je dobio ideje za svoje prve izume, a unatoč tome što se selio nekoliko puta Nikola Tesla je čitav život živio u skladu s prirodom, klaster je odlično povezao zaštićena prirodna područja i rodno mjesto Nikole Tesle u jednu cjelinu. Tako su posjetitelji osim o svakom navedenom zaštićenom području posebno mogli dobiti informaciju i o cijeloj turističkoj ponudi u destinaciji.

 
  Vijesti - Sve