Lika Destination predstavljena na turističkom sajmu u Sloveniji

Objavljeno: 31. 01. 2019 - 7:20
Lika destination - Lika Destination predstavljena na turističkom sajmu u Sloveniji

Od 30. siječnja do 2. veljače 2019. godine na „Gospodarskem razstavišču" u Ljubljani održava se 30. Alpe-Adria, sajam zelenog i aktivnog turizma, a od ove godine i kamping i karavaning. Na sajmu sudjeluje preko 330 turističkih predstavnika iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Italije, Austrije, Mađarske, Češke Republike i Nepala.

Među 330 turističkih predstavnika svoju ponudu predstavlja i Nacionalni park Plitvička jezera. Posjetitelji sajma te mnoge domaće i inozemne agencije osim što imaju mogućnost upoznati se s ponudom Nacionalnog parka Plitvička jezera imaju mogućnost upoznati se i s ponudom unutar čitave Lika destinacije s posebnim naglaskom na zaštićena prirodna područja.

Sajam je otvorila Eva Štravs Podlogar, državna tajnica za turizam u Sloveniji a štand Nacionalnog parka Plitvička jezera su posjetili i  Gari Cappelli, ministar turizma Republike Hrvatske te Metka Bradetić, direktorica HTZ-ovog predstavništva za Sloveniju u Ljubljani.

Slovenski turisti putuju nekoliko puta godišnje te su često gosti i u našoj zemlji, stoga ne čudi činjenica da im je naša destinacija  vrlo zanimljiva s obzirom da nudi pregršt prirodnih ljepota, besprijekorno čisto more, brojne mogućnosti za aktivni turizam te vrhunsku hranu.

 
  Vijesti - Sve