Pokrenuta prekogranična suradnja Klastera Lika Destination i Turističkog klastera Una iz Bihaća

Objavljeno: 30. 01. 2019 - 4:52
Lika destination - Pokrenuta prekogranična suradnja Klastera Lika Destination i Turističkog klastera Una iz Bihaća

Klaster Lika Destination od svog osnutka, 2017. godine, za cilj ima očuvati prirodnu baštinu kao zaštićene prirodne lokalitete a turizam razvijati isključivo po modelu održivog razvoja. Kroz dvije godine rada, klaster je surađujući s zaštićenim prirodnim područjima unutar Lika destinacije ostvario brojne uspjehe kako unutar Lika destinacije tako i unutar RH ali i šire.

Kako bi brendiranje bilo još uspješnije, a rezultati veći Klaster Lika Destination je jučer, 30. siječnja 2019. godine održao sastanak s Turističkim klasterom Una iz Bihaća. Turistički klaster Una osmišljen je kako bi pomogao lokalnim poduzećima i turističkim subjektima da iskoriste ekonomske mogućnosti koje donosi povećanje turizma u Nacionalnom parku Una, a osnovan je u okviru WWF-ova programa ,,Zaštićena područja za prirodu i ljude''.

S obzirom na geografske sličnosti te sličnosti vezane za rad oba klastera ovaj sastanak samo je prvi korak njihove međusobne suradnje te prvi korak u prekograničnoj suradnji Klastera Lika Destination.

 
  Vijesti - Sve