Lika Quality proizvodi na međunarodnim linijama Jadrolinije

Objavljeno: 04. 08. 2021 - 7:12
Lika destination - Lika Quality proizvodi na međunarodnim linijama Jadrolinije

Proizvodi s oznakom Lika Quality sve su traženiji na međunarodnom tržištu. Nakon što je destinacija Lika zahvaljujući provođenju regionalnog sustava kvalitete hrane, pića i suvenira  - Lika Quality uvrštena na popis TOP 100 svjetskih zelenih održivih destinacija sustav Lika Quality predstavljen je na popularnom turističkom sajmu u Berlinu. No širenje Lika Quality proizvoda na međunarodna tržišta tu nije stalo. Klaster Lika Destination i Poljoprivredna zadruga Lika Coop uspostavili su suradnju s društvom za linijski pomorski prijevoz putnika i tereta – Jadrolinija Rijeka.

Jadrolinija je tijekom 2021. godine na svojim trajektnim međunarodnim linijama postavila prodajne police  s lokalnim proizvoda iz Hrvatske među kojima su i proizvodi s Lika Quality oznakom. Tako će se na 3 velika trajekta: Marko Polo koji vozi na relaciji Split – Ancona, Dubrovnik koji vozi na relaciji Dubrovnik – Bari i Zadar koji vozi na relaciji Zadar  - Ancona prodavati čak 6 proizvoda s oznakom Lika Quality. Lička kapa i lička torba od proizvođača Gačanka Otočac, lički medvjedić Likota i lička ovčica Pramenka od udruge Mini Lika, suhi cvijet lavande od obrta za proizvodnju nakita i poljoprivredu „Ajda“ te unikatno drveno posuđe od obrta za proizvodnju i trgovinu „Golac“. Bijela flota Jadrolinije godišnje preveze preko 12 milijuna putnika i 3 milijuna vozila što čini preko 80% godišnjeg broja svih prevezenih putnika i vozila u pomorskom prometu Republike Hrvatske.

Idealna je ovo prilika da se proizvodi malih lokalnih proizvođača prezentiraju na međunarodnom tržištu, a turisti odnosno putnici ovih međunarodnih linija upoznaju s kvalitetnim i unikatnim proizvodima  čijom će kupnjom zauvijek sobom ponijeti dašak Like i Hrvatske općenito.

  Vijesti - Sve