Ministarstvo turizma i sporta sufinancira projekt “Destinacija Lika - održiva turistička destinacija”

Objavljeno: 24. 05. 2021 - 11:59
Lika destination - Ministarstvo turizma i sporta sufinancira projekt “Destinacija Lika - održiva turistička destinacija”

Ministarstvo turizma i sporta je u veljači 2021. godine raspisalo Javni natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu.  Dva i pol milijuna kuna bilo je dostupno za projekte koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu primjenom inovativnih rješenja u cilju održivog razvoja.

Projekte su mogle prijaviti strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva. Iznos zatraženih sredstava mogao je biti od četrdeset tisuća kuna do dvjesto tisuća kuna po pojedinom projektu, a prijavitelji su mogli tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta te prijaviti najviše jedan projekt. Prijave su trajale do  15. ožujka 2021.

Među 16 odabranih projekata za sufinanciranje našao se i projekt „Destinacija Lika – održiva turistička destinacija“ čiji je prijavitelj Klaster Lika Destination. Cilj projekta je edukacijom djelatnica i volontera klastera ojačati kapacitet udruge i formirati sustav za mjerenje indikatora održivosti te educirati nositelje turističkih ponuda iz destinacije Like kako bi cjelokupna turistička ponuda destinacije bila konkurentnija. Projekt je od strane Ministarstva turizma i sporta sufinanciran s maksimalnim iznosom od 200.000,00 kn. Projekt traje 12 mjeseci od svibnja 2020. do travnja 2021. godine.

  Vijesti - Sve