Na biciklijadi Srce Velebita predstavljena turistička ponuda destinacije Lika

Objavljeno: 14. 09. 2020 - 10:02
Lika destination - Na biciklijadi Srce Velebita predstavljena turistička ponuda destinacije Lika

Vikend iza nas u destinaciji Lika protekao je aktivno. Na području općine Lovinac i Parka prirode Velebit održana je popularna biciklijada Srce Velebita. Ova manifestacija održava se već četvrtu godinu, trajala je od 11. do 13. rujna i svakog dana sudjelovalo je preko 100 sudionika iz raznih krajeva Hrvatske i izvan nje. Svaka skupina biciklista započela je i završila svoju turu ispred Hostela Sveti Rok.  Prvog dana sudionici su mogli birati između dvije staze dok su ostala dva dana u ponudi bile 3 staze. Odličan je ovo način da se svi zaljubljenici bicikliranja pobliže upoznaju s prirodnim ljepotama same destinacije.

Kako bi im ostatak vremena bio zanimljiviji, organizatori su program obogatili i popratnim događanjima. Tako su, između ostalog, prvog dana svi sudionici mogli na info punktu Klastera Lika Destination dobiti informacije o cjelokupnoj turističkoj ponudi destinacije Lika, zaštićenim prirodnim područjima, atrakcijama, ugostiteljskim i smještajnim objektima kao i lokalnim proizvodima s oznakom Lika Quality za koje su sudionici bili najviše zainteresirani. Sudjelovanje klastera i provedbu programskih, projektnih manifestacija/aktivnosti/programa sufinancira Grad Gospić.

Lika Quality regionalni je sustav kvalitete hrane, pića i suvenira u kojem se trenutno nalazi 169 proizvoda od 59 proizvođača koji su podijeljeni u 11 kategorija. Kako bi destinaciju Lika doživjeli mirisom i okusom posljednjeg dana biciklijade 13. rujna svi sudionici i posjetitelji imali su priliku probati i kupiti neke od Lika Quality proizvoda: Med od proizvođača OPG Balenović Nikola, Plitvičku štrudlu od obrta za proizvodnju kolača „Plitvička štrudla“, Proizvode od Aronije od OPG-a Pezelj Josip, Povrće od proizvođača OPG Svetić Marijana te proizvode od lavande od Ajde, obrta za proizvodnju nakita i poljoprivredu.

Ovo je bila druga ovogodišnja biciklijada, a do kraja godine planira se održati još jedna.

Više o turističkoj ponudi destinacije Lika saznajte na -  Lika Destination a više o lokalnim proizvodima saznajte na - Lika Quality 

 
  Vijesti - Sve