Nacionalna akcija korporativnog volontiranja u Gospiću

Objavljeno: 12. 05. 2023 - 1:53
Lika destination - Nacionalna akcija korporativnog volontiranja u Gospiću

U cilju odgovora na potrebe lokalne zajednice osmišljen je projekt „Odgovor na krizu – osnaži lokalno! (OKOL)“ koji se provodi od srpnja 2022., a cilj projekta je doprinijeti koordiniranom pristupu u rješavanju problema prouzrokovanih pandemijom koronavirusa i potresima.

 

Kao akteri društva koji su u redovitom kontaktu s lokalnom zajednicom unutar koje djeluju, partnerski konzorcij djeluje kroz tri ključne stavke – osnaživanje kapaciteta setom novih znanja i vještina, financijska održivost i razvoj programa korporativnog volontiranja „Naš grad“.

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Institut za društveno odgovorno poslovanje, a Klaster Lika Destination i Veleučilište RRiF su partneri, dok koordinaciju akcije korporativnog volontiranja sadnje vodi Green Fusion, prva hrvatska burza za investiranje u ekološke projekte. 

 

Cilj inicijative je stvaranje pozitivnog utjecaja na kvalitetu života u lokalnoj zajednici kroz poticanje korporativnog volontiranja i društvene odgovornosti poduzeća. Sadnjom stabala potiče se apsorpcija štetnih emisija. Osim toga, sadnja voćnih vrsta potiče još veću proizvodnju autohtonih sadnica, koje se u ovom slučaju nabavljaju od lokalnih proizvođača, povećava se bioraznolikost na lokaciji sadnje, a pravilnim odabirom sorti postižemo prirodne uzorke kakve viđamo u najotpornijim sustavima-šumama.

 

U travnju je uspješno održana akcija u Zagrebu, a korporativni volonteri u Gospiću dat će svoj doprinos u petak, 19. svibnja 2023. godine u vrtu Doma za starije osobe Ličko-senjske županije na adresi Vrtlarska ulica 36/38, Gospić.

 

AGENDA:

10:00 – okupljanje volontera i edukacija o sadnji

10:30 – volonterska akcija, fotografiranje i snimanje videa, izjave za medije

14:00 – ručak, dodjela potvrda o volontiranju

  Vijesti - Sve