Održana radionica u sklopu projekta “Uloga i prava javnosti u zaštiti okoliša u Lici”

Objavljeno: 25. 04. 2024 - 2:00
Lika destination - Održana radionica u sklopu projekta “Uloga i prava javnosti u zaštiti okoliša u Lici”

Klaster Lika Destination, u suradnji s osnovnom školom dr. Jure Turića u Gospiću i Parkom prirode Velebit, provodi projekt pod nazivom "Uloga i prava javnosti u zaštiti okoliša u Lici" koji je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Cilj ovog projekta je informirati i savjetovati javnost u Lici o njenoj ulozi i pravima u zaštiti okoliša.

Danas je u prostorijama osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću održana radionica koja je okupila učenike četvrtih razreda. Ravnatelj škole, gospodin Ivica Radošević, srdačno je pozdravio sve prisutne i otvorio radionicu, naglašavajući važnost edukacije mladih o zaštiti okoliša.

Na radionici su učenicima prezentirane dvije teme. Djelatnica Klastera Lika Destination, Anamaria Matulj, predstavila je temu zaštite okoliša u Lici, dok je djelatnica Parka prirode Velebit, Marija Petry, viša stručna savjetnica za zaštitu i očuvanje prirodne baštine i ekološku mrežu, govorila o sigurnom boravku u prirodi.

Učenici su s velikim zanimanjem pratili prezentacije i aktivno sudjelovali postavljajući pitanja. Radionica je pružila priliku učenicima da bolje razumiju važnost zaštite okoliša u njihovom lokalnom području te da osvijeste svoju ulogu i odgovornost u očuvanju prirode.

 
  Vijesti - Sve