Održano predavanje u sklopu projekta ‘‘Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II’’

Objavljeno: 09. 02. 2024 - 11:27
Lika destination - Održano predavanje u sklopu projekta ‘‘Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II’’

U četvrtak, 8. veljače 2024. godine, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću bilo je domaćin prvog predavanja u sklopu projekta ''Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II'', sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta, a koji provodi klaster Lika Destination u suradnji s Veleučilištem Nikola Tesla iz Gospića i Zavodom za zapošljavanje - Područni ured Gospić.

Cilj ovog projekta je stvaranje sinergije između poslodavaca i zaposlenika u turizmu s nezaposlenima i mladima. Projekt će ciljanim skupinama putem edukacije, prenošenja znanja i vještina te umrežavanja ojačati kapacitete i stvoriti temelj za upoznavanje i potencijalnu suradnju.

Na predavanju, predstavnica klastera Lika Destination, Anamaria Matulj,  istaknula je ključne aspekte projekta, predstavila destinaciju Lika i istaknula njezine turističke potencijale. Također je govorila o različitim vrstama poduzetništva kojima se pojedinci mogu baviti u ovoj regiji te predstavila primjere uspješnih poduzetnika.

Na predavanju se predstavio i gospodin Goran Šuper iz Pustolovno-izletničkog centra Rizvan City, jedan od prvih poduzetnika u destinaciji koji se počeo baviti ovim vidom turizma. Gospodin Šuper podijelio je svoje iskustvo, ističući kako je došao na ideju pokretanja centra, opisao proces od ideje do stvaranja Rizvan Cityja te naglasio važnost originalnosti i privlačenja posjetitelja.

Uz to, klaster je dodatno obogatio predavanje donoseći Lika Quality proizvode na degustaciju, "plitvičku štrudlu" i vodu Gacka. Ovime je naglašena kvaliteta lokalnih proizvoda u turističkoj ponudi regije.

Predavanje je pridonijelo podizanju svijesti o mogućnostima karijere u turizmu u Lici te potaknulo mlade i nezaposlene na razmišljanje o vlastitim poduzetničkim pothvatima.

 
  Vijesti - Sve