Plitvice su najtraženiji nacionalni park na svijetu

Objavljeno: 08. 12. 2023 - 12:09
Lika destination - Plitvice su najtraženiji nacionalni park na svijetu

U top 10 najljepših svjetskih nacionalnih parkova uvršten je i jedan hrvatski park.

Nacionalni park Plitvička jezera u Hrvatskoj zauzeo je 5. mjesto na listi s ocjenom ljepote 7,24.

Kada je riječ o dijelu ljestvice Google pretraživanja, nijedan drugi park na svijetu nije bio popularniji od Plitvičkih jezera koja su imala više od 2,1 milijuna pretraživanja u posljednjih 12 mjeseci.

S preko 400.000 postova na Instagramu, Plitvice zauzimaju peto mjesto po faktoru i sedmo mjesto po pregledima na TikToku s 29,2 milijuna. Park je također visoko rangiran u prosječnim Google recenzijama, dijeleći treće mjesto za faktor s ocjenom 4,7 od 5.

Ukupno gledajući, najljepši nacionalni park na svijetu broj 1 je južnoafrički Nacionalni park Kruger s ocjenom ljepote 8,29.

S više od 900.000 postova na Instagramu, zauzima prvo mjesto po faktoru i nalazi se na drugom mjestu i za TikTok preglede i za Google pretraživanja s 387,6 milijuna odnosno 1,8 milijuna. Park je također visoko rangiran u prosječnim Google recenzijama, dijeleći treće mjesto za faktor s ocjenom 4,7 od 5.

Drugi najljepši nacionalni park na svijetu je brazilski nacionalni park Lençóis Maranhenses s ocjenom ljepote 7,90. Treći najljepši nacionalni park na svijetu je Nacionalni park Bromo Tengger Semeru na otoku Istočna Java u Indoneziji s ocjenom ljepote 7,89.

Plitvice su najtraženiji nacionalni park na svijetu

Preuzeto s: Croatia Week

  Vijesti - Sve