Park prirode Velebit, OPG Vlainić Ivan i Agrovelebit dobitnici su nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2023.

Objavljeno: 01. 12. 2023 - 10:46
Lika destination - Park prirode Velebit, OPG Vlainić Ivan i Agrovelebit dobitnici su nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2023.

Park prirode Velebit ponosni je dobitnik nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2023., koju svake godine dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“.
Javnoj ustanovi „Park prirode Velebit“ dodijeljena je Zlatna povelja u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“. Ova nagrada je još jedan pokazatelj uspješnosti upravljanja zaštićenim područjem. Osim zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti, što je osnovna djelatnost ove ustanove, svakodnevno uspješno provode aktivni turizam na području cijeloga Parka. Najposjećeniji lokaliteti u Parku, uvala Zavratnica i Cerovačke špilje, su lokaliteti koji svake godine bilježe značajan porast posjetitelja. U posljednje dvije godine od otvorenja novog Centra izvrsnosti Cerovačke špilje primili su 30 000 posjetitelja s čim su povećali doprinos turizmu okolnog područja te ga definitivno smatraju središnjim mjestom speleoturističke ponude Ustanove i jedne od glavnih turističkih atrakcija u široj regiji! Primajući ovu nagradu ravnatelj Mario Šaban je ustvrdio:
- Osim Cerovačkih špilja, područje Parka obiluje atraktivnim mjestima za aktivni turizam, od uvale Zavratnica, rijeke Zrmanje i Krupe, Tulovih greda, Baških Oštarija i brojnih ostalih lokaliteta. Na sve njih smo ponosni i svaki od tih lokaliteta brižno čuvamo za naredne generacije, izjavio je ravnatelj Šaban.
Svečanost dodjele nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ održala se u četvrtak, 30. studenog 2023. godine u Osijeku. (Preuzeto s Novi List)

Također, OPG Vlainić Ivan zasluženo je dobio Srebrnu povelju u kategoriji Craft turizam, ističući se svojom stručnošću i predanošću.

Posebno priznanje dodijeljeno je i Agrovelebitu za projekt "Svijet krumpira", istaknuvši se u očuvanju tradicijskih sorti u kategoriji Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

  Vijesti - Sve