Poziv na početnu konferenciju projekta “Mladi za održivi razvoj Like”

Objavljeno: 15. 10. 2019 - 9:54
Lika destination - Poziv na početnu konferenciju projekta “Mladi za održivi razvoj Like”

Klaster Lika Destination poziva Vas na početnu konferenciju projekta „Mladi za održivi razvoj Like“ koja će se održati u utorak, 22. listopada 2019. godine s početkom u 11:00 sati u dvorani u prizemlju Kulturno informativnog centra Gospić (KIC), Budačka 12, Gospić.

Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenuo je Klaster Lika Destination u partnerstvu s dvije udruge (Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Lička ekološka akcija) i dvije škole (Osnovna škola dr. Jure Turića  i Srednja škola Plitvička jezera) s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje udruga na području Like.

Danas populacija mladih u dobi od 15 do 24 godine čini 16 posto globalnog stanovništva. Uloga mladih  u održivom razvoju je od ključnog značaja za postizanje održivih, inkluzivnih i stabilnih društava, kao i za sprečavanje prijetnji i izazova održivom razvoju, uključujući utjecaje klimatskih promjena, nezaposlenosti, siromaštva, rodne nejednakosti i sukoba.

Na konferenciji će se kroz panel raspravu na temu „Uloga mladih u održivom razvoju“ potaknuti diskusija o prisutnosti održivog razvoja u životima djece i implementaciju održivog načina života u Lici.

Projekt je financiran sredstvima Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv "Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije", a ukupna vrijednost projekta iznosi 484.944,37 kn.

Prijavu za sudjelovanje možete izvršiti  na poveznici.

 

Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Klastera Lika Destination i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

 

 
  Vijesti - Sve