Uspješno završen projekt “Mladi za održivi razvoj Like”

Objavljeno: 02. 10. 2020 - 11:14
Lika destination - Uspješno završen projekt “Mladi za održivi razvoj Like”

30. rujna je održavanjem završne konferencije obilježen kraj provedbe projekta „Mladi za održivi razvoj Like“.

Projekt je započeo s provedbom 02. srpnja 2019. godine, a financiran je sredstvima Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv "Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije". Ukupna vrijednost projekta iznosi 484.944,37 kn.

Nositelj je Klaster Lika Destination a partneri su Osnovna škola dr. Jure Turića iz Gospića i Srednja škola Plitvička jezera iz Korenice čiji su učenici i zaposlenici bili ujedno i korisnici projekta. Osim ove dvije škole partneri su i dvije udruge: Društvo naša djeca Grada Gospića i Lička ekološka akcija.

Cilj projekta je stvaranje svijesti o potrebama održivog razvoja kod djece i mladih ali i šire lokalne zajednice. Tijekom provedbe educirani su učitelji, zaposlenici i volonteri partnerskih organizacija koji su zatim provođenjem inovativnih programa izobrazbe prenijeli stečeno znanje na učenike. Ukupno je obuhvaćeno 99 učenika.

Aktivnosti projekta u skladu su s dosadašnjim radom Klastera Lika Destination koji djeluje po načelima održivog razvoja pod motom „Smart sustainable destination“ brendirajući destinaciju Lika, s naglaskom na lokalne proizvode u sustavu „Lika Quality“ i na zaštićena područja prirode, među kojima čak tri nacionalna parka. Kroz ovaj projekt djeci su preneseni principi održivog razvoja, važnost očuvanja okoliša, iskorištavanje otpada te briga o lokalnoj zajednici.

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Klastera Lika Destination i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 
  Vijesti - Sve