Agrovelebit d.o.o.

Lički krumpir / Općina Lovinac / Povrće / Sjemenski krumpir /

Proizvodi s Lika Quality oznakom:

Lički krumpir

Sjemenski krumpir

 

Poduzeće Agrovelebit d.o.o. osnovano je u svibnju 2013. godine na području Općine Lovinac s ciljem pokretanja dohodovne poljoprivredne proizvodnje, prije svega Ličkog krumpira kao autohtonog proizvoda zaštićenog oznakom zemljopisnog podrijetla te sjemenskog krumpira. U 2017. godini na 18 ha proizvodi se Lički krumpir, a na 10 ha sjemenski krumpir.

Jedini su certificirani proizvođač Ličkog krumpira koji može ponuditi značajnije količine za tržište, ali ih i adekvatno zapakirati zadovoljavajući moderne standarde trženja, a sve to uz zaštitu koja će maknuti ilegalnu konkurenciju (one koji prodaju krumpir pod lički), stoga je očekivano da će se potražnja povećavati bez značajnijeg ulaganja u promociju.

To se odnosi na prodaju sjemenskog krumpira poljoljekarnama (hobi program), gdje također Agrovelebit d.o.o. prati trendove (mala pakiranja 5-10 kg), što je za uvoznike manje zanimljiv program.

Dobili su i potvrdu o sukladnosti Biotehnicon-a (ovlaštenog certifikacijskog tijela za utvrđivanje sukladnosti poljoprivrednih ili prehrambenih proizvoda koji nose oznaku izvornosti ili oznaku zemljopisnog porijekla) za Lički krumpir, Uvjerenja o priznavanju sjemenskog usjeva Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo te certifikat o zadovoljavanju HACCP norma za proizvodnju i pakiranje krumpira.

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Lokacija - Agrovelebit d.o.o.

Ostavi komentar / Leave a Reply