Villas Joja

Villas Joja

Smještaj - Villas Joja

U malom mjestu Vukšić pokraj Gospića, na imanju koje je u našoj obitelji stoljećima, nalaze se Exclusive Villas Joja – Dvori Dida Joje.

U netaknutoj prirodi, gotovo u samom srcu Like, u tri “stare” ličke kuće od kojih svaka ima svoju priču, nudimo tradicionalne elemente uređenja s daškom povijesti i starine, ali i luksuza i udobnosti, danas toliko potrebne za odmor i bijeg od užurbanog, svakodnevnog života.

Oprema samih objekata nešto je na što smo izuzetno ponosni i sadrži sve što je potrebno da bi odmor učinilo potpunim i nezaboravnim.

Tu prije svega mislimo na vinski podrum, konobu u kojoj po želji spravljaju obroci za goste, unutarnji, natkriveni bazen, sauna, centralno grijanje, kombi za transfere, mogućnost najma off road vozila, vlastito natkriveno parkiralište, dječji park, vrtne garniture, ali i TV sat, internet, klima uređaji, perilice i sušilice rublja, perilice za pranje posuđa, grill, pećnica na vrući zrak, sušila za kosu kao i izvor pitke vode koji datira još iz vremena Austro-Ugarske monarhije.

Kako bi boravak kod nas, u Villas Joja, učinili ugodnijim i što bolje približili običaje i način života u Lici, nudimo i stara lička jela pripremljena po tradicionalnim recepturama iz kuharica “naših baka”.

Iz ponude autohtonih jela, trudeći se oteti ih zaboravu izdvajamo: kruh ispod peke, domaći lički pršut i kobasice, čvarci, slanina, lički autohtoni sirevi Škripavac i Basa, grah sa suhim mesom, sarma, krvavice sa zeljem ili kuhanim krumpirom, kupus s dimljenim mesom, razni gulaši, teletina i svinjetina ispod peke, janjetina na žaru, ličke pole sa slaninom, salate s povrćem iz domaćeg uzgoja, lički uštipci, orahnjača, štrudla od sira i domaćih jabuka, eko sok od jabuke i bazge, domaći vrcani med….

Kao aperitive, također domaće i tradicionalne, nudimo ličke rakije šljivovicu, medovaču i kruškovaču.

Zahtjevi modernog turizma danas iziskuju nove sadržaje, nove usluge pa iako Lika sa svojim svjetski poznatim prirodnim ljepotama, sama po sebi nudi nezaboravna iskustva, potrudili smo se ponuditi i neke dodatne aktivnosti za koje se nadamo da će svaki odmor učiniti boljim i aktivnijim.

Možda vas zanima...