JU “Baraćeve špilje” na Danima hrvatskog turizma u Rovinju, osvojila prestižnu turističku nagradu

Objavljeno: 11. 11. 2023 - 8:04
Lika destination - JU “Baraćeve špilje” na Danima hrvatskog turizma u Rovinju, osvojila prestižnu turističku nagradu

Javna ustanova Baraćeve špilje, na Danima hrvatskog turizma 2023. u Rovinju, osvojila prestižnu Hrvatsku turističku nagradu "Anton Štifanić" u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga.

Radi se o posebnom priznanju za iznimni doprinos u razvoju i promociji turizma Republike Hrvatske, koju dodjeljuje HTZ.

Ovo je veliko priznanje za Javnu ustanovu koja je početkom ove godine otvorila zanimljiv i atraktivan Centar podzemne baštine Speleon, a koji privlači veliki broj posjetitelja te obogaćuje turističku ponudu rakovičkog kraja.

Nagradu je ravnateljici Tihani Oštrini predala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a svoju potporu i čestitku dala je županica Martina Furdek Hajdin.

Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja. Kategorije  nagrada su sljedeće: turistički događaj godine, turističku destinaciju godine, turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel godine, kamp godine, unique smještaj godine te nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom i zdravstvenom turizmu i Čovjek ključ uspjeha, Djelatnik godine.

Dubrovnik je proglašen šampionom hrvatskog turizma za 2023. godinu.

-Bila je ovo sjajna i ugodna večer i čuti koliko ste dobrog učinili jer ova je godina u turizmu bila i dojmljiva i rekordna u nekim segmentima i s očekivanih 14 milijardi eura prihoda. I to što su Dani hrvatskog turizma ove godine prvi puta u studenom, puno govori i o dobroj posezoni, nakon također dobre glavne i odlične predsezone, najbolje do sada,  istaknuo je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Premijer Andrej Plenković kazao je kako dolazi novi zakon o turizmu koji žele slijediti i mnoge zemlje iz svijeta. Čestitao je ministrici Nikolini Brnjac i njezinom timu na dobrom radu i održivim smjernicama za budućnost turizma.

Inače, Karlovačka županija pozicionirala se kao najposjećenija kontinentalna županija, iza Grada Zagreba te se ti rezultati ne događaju slučajno. To je rezultat sustavnog i kontinuiranog rada svih dionika u sustavu, koji je usmjeren na produljenje boravaka gostiju te na produljenje turističke sezone tijekom cijele godine. Navedeno je moguće ako se ponude zanimljivi sadržaji tijekom cijele godine, različitih tematika i promoviraju atraktivne lokacije namjenjenje svim uzrastima.

Primjeri dobre prakse su Centar podzemne baštine - Speleon, Nikola Tesla Experience center, Kino Edison, sportske manifestacije poput WRC Croatia Rally i Quattro River Rallyja, Wine and Walka tijekom proljetnih i jesenskih mjeseci te brojne druge manifestacije.

 

Preuzeto s karlovački.hr.

 
  Vijesti - Sve