Održana početna konferencija projekta „Mladi za održivi razvoj Like“

Objavljeno: 22. 10. 2019 - 3:03
Lika destination - Održana početna konferencija projekta „Mladi za održivi razvoj Like“

Klaster Lika Destination već treću godinu radi na promociji turističke destinacije Lika, umrežavanju turističkih subjekata, kao i na kontinuiranim edukacijama lokalnog  stanovništva o potencijalima destinacije i održivog razvoja turizma. Projektom „Mladi za održivi razvoj Like“ napravljen je iskorak te su u svoje aktivnosti uključili i djecu kojoj će se projektnim aktivnostima, na njima primjeren način, približiti principi održivog razvoja.

Projekt je to, koji je sufinanciran sredstvima Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv "Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije" kojeg Klaster kao nositelj provodi u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Jure Turića  i Srednjom školom Plitvička jezera, Društvom „Naša djeca“ Grada Gospića i Ličkom Ekološkom Akcijom.

Tako je danas u dvorani Kulturno informativnog centra Gospić s počekom u 11:00 sati održana početna konferencija projekta.

Sve nazočne pozdravila je voditeljica Klastera Petra Butković koja je predstavila projekt, ciljeve te aktivnosti koje će Klaster, zajedno sa partnerima provoditi usmjerene djeci i mladima. Naglasila je kako su brošure s informacijama o projektu tiskane na recikliranom materijalu, po završetku konferencije sudionicima su za osvježenje poslužene Lika Quality namirnice lokalnih proizvođača, čiji opstanak jamči održivi razvoj, a za konzumaciju hrane nije korišteno plastično posuđe niti pribor.

U ime partnera pozdravnu riječ imao je Ivica Radošević, ravnatelj Osnovne škole dr. Jure Turića koji je istaknuo sudjelovanje u projektu kao nastavak na dosadašnji rad i djelovanje svih partnerskih organizacija.

Loreta Bićanić je ispred Gacka d.o.o. izlagala prezentaciju na temu Održivo gospodarenje otpadom gdje je navela primjere dobrog ali i utjecaje lošeg gospodarenja otpadom.

Srž konferencije svakako je bila panel rasprava na temu „Uloga mladih u održivom razvoju“. Aktualnim pitanjima potaknuta je diskusija o prisutnosti održivog razvoja u životima djece i implementaciji održivog načina života u Lici. Predstavljeni su uspješni primjeri u praksi ali i izazovi provođenja principa održivog razvoja.

 

Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Klastera Lika Destination i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 
  Vijesti - Sve