Zir Zen - Ova idilična šumska kućica nalazi se u Lici i savršeno je mjesto za bijeg od užurbanog, gradskog života

Objavljeno: 14. 10. 2023 - 3:09
Lika destination - Zir Zen - Ova idilična šumska kućica nalazi se u Lici i savršeno je mjesto za bijeg od užurbanog, gradskog života

U srcu tihog i netaknutog krajolika Lice, skrivena duboko u šumi, nalazi se Zir Zen kućica, oaza mira koja poziva umorne duše na bijeg od gradske vreve i užurbanosti modernog života. Put do ove čarobne oaze nije običan; on vodi kroz zavojite ceste i prašnjave staze, daleko od uobičajenih ruta koje vežemo za gradsku gužvu i brzinu.

 

Zir Zen nije samo kućica, već i iskustvo. Ona nije posebna zbog luksuza ili modernih pogodnosti koje nudi, već upravo suprotno - ona oduzima sve suvišno i vraća nas osnovama. Ovdje nema struje, nema tekuće vode, nema susjeda, nema prometa, nema buke. U ovom prostoru osjetit ćete ritam prirode, udahnuti miris svježeg zraka i slušati tišinu koja će vas podsjetiti na važnost jednostavnosti i spokoja. Kućica, smještena na 24 kvadratna metra, predstavlja savršen spoj minimalizma i udobnosti. Unutar nje nalaze se dva kreveta koji se mogu koristiti odvojeno ili spojeni kao bračni krevet. Pod krovom je smješten i dodatni ležaj za dijete ili hrabru dušu spremnu na malu avanturu. Ako ste brojčano jači, tu je i madrac na napuhavanje za dodatne goste, što znači da je ova kućica dovoljno prostrana za parove, obitelji ili čak grupu prijatelja.

Ono što je posebno impresivno jest način na koji su osmišljene osnovne potrebe. Umivaonik i kompostni zahod nalaze se unutar kućice, pružajući vam osnovnu higijensku udobnost. Za osvježenje tijela, tu je prijenosni tuš smješten na platformi pored kućice. Za grijanje tijekom hladnih noći služi predivna mala peć, dok plinsko kuhalo na otvorenom omogućuje pripremu jednostavnih, ali ukusnih obroka. A za one željne potpunog opuštanja, nedaleko od kućice izgrađena je i sauna, prava poslastica nakon istraživanja okolne prirode.

 

Netaknuta priroda, mir i opuštanje

No, ono što Zir Zen čini zaista posebnim su okolna čuda prirode koja ga okružuju. Šuma je dom brojnim divljim životinjama - miševima, puhovima, ježevima, pticama, zmijama, zečevima, lisicama, jazavcima, pa čak i vukovima i medvjedima. Ovdje, vi ste gosti u njihovom domu, a vaša prisutnost je prilika za poštovanje i uživanje u njihovoj blizini. Susret s jednom od ovih divljih životinja nije samo susret, već prilika da se osjetite povezano s prirodom na način koji rijetko gdje drugdje možete doživjeti.

Dakle, ako ste spremni na avanturu te želite pobjeći od užurbanosti gradskog života i ponovno otkriti jednostavnost života usklađenu s prirodom, Zir Zen kućica je vaša destinacija. No, imajte na umu, ovo nije mjesto za svakoga. Ovdje trebate biti spremni žrtvovati dio svakodnevnog komfora, a oni hrabri bit će nagrađeni iskustvom koje će pamtiti cijeli život. Ovdje, pod krošnjama ličke šume, otkrit ćete istinsku harmoniju između čovjeka i prirode, daleko od buke i brzine modernog svijeta. Sve detalje otkrijte na službenoj stranici.

 

 

Preuzeto s Fashion.hr.

 
  Vijesti - Sve