Klasteru Lika Destination odobren projekt ‘‘Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II’’

Objavljeno: 20. 10. 2023 - 9:53
Lika destination - Klasteru Lika Destination odobren projekt ‘‘Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II’’

Klaster Lika Destination, u partnerstvu s Veleučilištem "Nikola Tesla" u Gospiću i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, uspješno je dobio odobrenje Ministarstva turizma i sporta za projekt ''Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II''. 

Cilj projekta je ostvariti sinergiju između poslodavaca i zaposlenih u turizmu s nezaposlenima i mladima. Kroz edukaciju, prenošenje znanja i umrežavanje, planira se jačanje kapaciteta i stvaranje temelja za suradnju. Mreža kontakata bit će uspostavljena kako bi se omogućilo mentoriranje, razmjena znanja i kvalitetno umrežavanje.

Edukacije će se fokusirati na poticanje interdisciplinarnog pristupa u obrazovanju o turizmu, s naglaskom na održivosti, zelenom i digitalnom aspektu. Projekt će pružiti mogućnosti za učenje različitih vještina te podršku onima koji žele razviti vlastite turističke projekte.

Očekivani utjecaj projekta je razvoj svijesti o mogućnostima unaprjeđenja karijera u turizmu, jačanje atraktivnosti turističkih zanimanja te podrška cilju razvoja održivog turizma. Nakon internih edukacija, planirane su tematske edukativne radionice otvorene za širu javnost, pridonoseći svježim perspektivama i prilikama u turističkom sektoru.

  Vijesti - Sve