Izletište Butina

Izletište Butina

IQM - dionici projekta - Izletište Butina

Mi smo obitelj koja se iz velikog grada vratila živjeti u malo podvelebitsko selo Kuterevo i time nastavila dugogodišnju obiteljsku tradiciju bavljenja ugostiteljstvom. Na našem Izletištu uz ponudu smještaja, nudimo hranu i piće koje pripravljamo po tradicijskoj recepturi vrijednih "kuterevskih planinki".

Svakog gosta dočekati ćemo sa ličkom šljivovicom i domaćim kruhom i sirom. Ne volimo reći da se bavimo turizmom, već gostoprimstvom jer svojim gostima otvaramo vrata svoga doma, upoznajemo ih sa životom na selu i sa planinom Velebit u kojoj živimo. Naši gosti mogu sudjelovati u spravljanju sjena, brizi oko životinja, mužnji koza, poljoprivrednim aktivnostima i pripremi zimnice. Najmlađi mogu uživati u jahanju ponija, igri sa zečevima i malim kozlićima.

Pokazati ćemo im radionice vrsnih drvodjelaca koji izrađuju daleko poznatu kuterevsku drvenariju koju mogu ponijeti kući kao suvenir, a ukoliko požele zasvirati ćemo im i sa kuterevskom tamburicom "Dangubicom". Mir divljine, svježi planinski zrak, pogled na okolna brda biti će ono sto će vidjeti ujutro kad ih pijetli probude. Sa našeg gospodarstva mogu se zaputiti na planinarenje, šetnju, vožnju biciklom po mnogobrojnim atraktivnim stazama ili u posjet obližnjem Utočištu za mlade medvjede, NP Sjeverni Velebit, rijeci Gackoj ili pak otići se kupati na neku od plaža u Velebitskom kanalu.

Možda vas zanima...