Muzej Gacke

Muzej Gacke

Kulturna baština - Muzej Gacke

MUZEJ GACKE U OTOČCU

Muzej Gacke smješten je u samom središtu grada Otočca. U muzeju možete upoznati povijest Otočca te otkriti kako se kroz tisućljeća razvijao život uz najčišću rijeku u Hrvatskoj - rijeku Gacku. Stalni postav sastoji se od 5 zbirki, a posebno se ističu arheološka i etnografska zbirka.

Arheološka zbirka prezentira šest tisuća godina dugu povijest naseljavanja ovog područja Hrvatske. Od pretpovijesne lasinjske kulture, preko japodske kulture pa sve do srednjovjekovnog utvrđenog otočnog grada Otočca ova zbirka posjetitelju otkriva impresivnu povijest ovog kraja.

Etnografska zbirka posvećena je tradicionalnom seoskom životu i običajima stanovnika Otočca i Gacke s kraja 19. stoljeća. Ova zbirka pokazat će vam kako je izgledala tradicionalna seoska kuća s kuhinjom, spavaćom sobom i glačalom koje je radilo - bez struje.

Muzej Gacke nije jedina zaustavna točka na ovom području. Pri odlasku iz Muzeja svaki posjetitelj dobiti će informativne materijale o kulturnim i prirodnim znamenitostima koje u okolici može posjetiti. Jesmo li već spomenuli da je stručno vodstvo u Muzeju Gacke besplatno za sve posjetitelje?

Možda vas zanima...