Anemona House

Anemona House

Smještaj - Anemona House

Anemona House nalazi se u samom srcu Nacionalnog parka Plitvička jezera, neposredno uz potok Plitvica koji se samo nekih 500 metara od kuće pretvara u Veliki slap, najpoznatiju atrakciju Plitvičkih jezera, a ujedno i najviši slap Hrvatske. Samo desetak minuta lagane šetnje od Anemona House potrebno je do jednog od najljepših vidikovaca u Parku na kojem će svaki posjetitelj napraviti svoju uspomenu: fotografiju sa impozantnim slapovima Sastavcima podno kojih započinje tok rijeke Korane i Velikim slapom u pozadini.

Anemona House – kuća za odmor nasljeđe je mojeg djeda i mojeg oca, te je desetljećima bila utočište moje obitelji od vreve grada. Nakon renoviranja, 2016. godine otvorili smo je za posjetitelje iz cijelog svijeta. Kuća može primiti do 7 gostiju, a naši gosti su obitelji sa djecom, prijatelji, parovi... svima je zajednička vodilja odmor u ruralnoj okolini, u prirodi bogatoj vodom, šumama, raznolikim biljnim i životinjskim vrstama. Svu brigu oko gostiju vodi isključivo moja obitelj: moj suprug, moj sin i ja.

Anemona House okružena je starim, visokim jelama, a nakon šetnje parkom gosti mogu provoditi vrijeme u vrtu, uz roštilj. Kuća je prostrana, te sadrži slijedeće prostorije: U prizemlju se nalazi potpuno opremljena kuhinja s blagovaonicom, veliki dnevni boravak te kupaonica. Na katu su tri sobe (dvije dvokrevetne i jedna trokrevetna) i kupaonica. Kako godine prolaze, tako se i navike turista mijenjaju, a poslijednjih godina trend je kratkog zadržavanja na jednom mjestu no naši gosti pri odlasku gotovo neizostavno nam kažu: ''Da smo barem planirali ostati malo duže...''

Možda vas zanima...