Hotel Plitvice

Hotel Plitvice

Smještaj - Hotel Plitvice

Sagrađen prema projektu renomiranoga hrvatskog arhitekta Marijana Haberlea, Hotel Plitvice*** pravi je arhitektonski dragulj smješten na samom pragu posjetiteljske zone Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Plitvička jezera predstavljaju to magično mjesto u srcu Like gdje se na najljepši mogući način isprepliću ustrajnost i snaga vode, neobuzdano zelenilo prirode i netaknut krajolik koji obećava mir i spokoj. U takvom ambijentu, na ekskluzivnoj lokaciji unutar Nacionalnog parka Plitvička jezera, nalazi se hotel posebnog ugođaja koji svoje ime duguje ovom nezaboravnom kutku prirode – Hotel Plitvice.

Zahvaljujući biranoj lokaciji, Hotel Plitvice smješten je u srcu Nacionalnog parka Plitvička jezera. Svega 200 m od hotela nalazi se autobusna stanica i ulaz posjetiteljsku zonu parka – dovoljno je tek par koraka kako biste se upoznali s ljepotama parka i uronili u revitalizirajuće prirodno okruženje. No, u tome ćete moći uživati i iz hotela, odakle se pruža spektakularan pogled na malu zaravan unutar nacionalnog parka.

Ekskluzivan smještaj tek je dio šarma hotela, a ostatak njegove privlačnosti krije se u priči koju su ispisali slojevi njegove povijesti. Naime, Hotel Plitvice se može podičiti najdužom poviješću bavljenja turističkom djelatnošću na području Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Gradnja hotela obuhvatila je razdoblje od 1954. do 1957. godine, prema projektu renomiranoga hrvatskog arhitekta Marijana Haberlea. U vrijeme kada je sagrađen, predstavljao je prvi hotel A kategorije u Hrvatskoj, a i šire, čime se svrstao u red najboljih arhitektonskih ostvarenja među građevinama javne namjene izgrađenih u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata. Ovaj arhitektonski dragulj uvršten je i među zaštićena kulturna dobra Republike Hrvatske.

U prostoru lobby bara nalazi se suvenirnica, a mjenjačnica je u sklopu recepcije. Hotel ima vlastiti besplatni parking, a svim je gostima na raspolaganju ljubazno osoblje i recepcija otvorena od 0:00-24:00.

U hotelu Plitvice nalazi se i à la carte restoran kapaciteta 160 sjedećih mjesta, lobby bar s vanjskom terasom i TV-salon. Restoran je pogodan za organiziranje poslovnih ručkova, večera i prezentacija, dok TV-salon pruža mogućnost održavanja manjih skupova i seminara za 40 – 50 sudionika, sa svom potrebnom tehničkom opremom.

Gastro ponudu sačinjavaju jela i lokalni specijaliteti pripremljeni od namirnica proizvedenih na području Like. Njihovu kvalitetu i izvornost jamči oznaka Lika Quality, zbog čega možete biti sigurni da će svaki zalogaj biti autohtono gurmansko iskustvo.

U jelima je još lakše uživati uz pogled kakav se pruža s terase lobby bara na slapove u nacionalnom parku pa se uz šum vode, pjev ptica, mirise šume i puninu okusa ličkih specijaliteta tako lako prebaciti u neku drugu dimenziju, ispunjenu mirom i prirodom, koja je daleko od ubrzane i stresne svakodnevice na koju smo navikli. Stoga, ostavite stres kod kuće i sve ostalo prepustite nama.

Istražite Nacionalni park Plitvička jezera kroz jedan od osam programa obilaska koje vam nudi,  unajmite  maleni čamac i sami istražite najveće jezero Kozjak ili odaberite neku od brojnih drugih aktivnosti koje se nalaze u okolici Parka te se okušajte u jahanju netaknutim šumama koje graniče s Nacionalnim parkom, kajakarenju po kristalno čistoj rijeci Gackoj, istražite život Nikole Tesle u Memorijalnom centru ili se okušajte u adrenalinskim aktivnostima.

Možda vas zanima...