Book cafe Paradiso

Book cafe Paradiso

Gastronomija - Book cafe Paradiso

Book cafe Paradiso pokrenut je s ciljem promicanja kulture čitanja i druženja u lokalnoj sredini, ujedno sa željom da se klijentima, stalnim i povremenim gostima kafića, ponudi nešto drugačije i inovativno te privuku novi gosti. Prostor je opremljen policama s knjigama (najnoviji svjetski i domaći hitovi, bestseleri na hrvatskom i mnogimstranim jezicima, od engleskog, pa sve do švedskog.) Za djecu je uređen dječji kutak, a ponosimo se i oznakom pet frendly destinacije po vlastitom izboru.Jednom mjesečno organiziramo književne večeri i predstavljanja novih naslova popularnih autora, pri čemu smo početnu podršku dobili od najpoznatije knjiške influenserice Alis Marić Pečarić, vlasnice bloga Čitaj knjigu. Večeri su vrlo posjećene i ta su ležerna druženja popraćena nastupima glazbenika i reklamnim predstavljanjima proizvoda i usluga OPG-ova, obrtnika, poduzetnika, ustanova. Osnovna namjera nam je turistička promidžba Gacke doline te kulturno-povijesna afirmacija povijesne jezgre gradskog središta Otočca, u cilju zadržavanja gostiju duže od jednog noćenja na našem području i produžetka turističke sezone.

 

Od svojeg objekta uspjeli smo stvoriti relax zonu u centru grada gdje gosti u ugodnom

ambijentu uz dobru literaturu (novine, časopisi i knjige) mogu predahnuti i „napuniti baterije.“

    

Postali smo prepoznatljiv kulturno - turistički brend Otočca te se možemo pohvaliti i sve boljom prepoznatljivošću u književnom svijetu zahvaljujući jedinstvenom načinu organizacije predstavljanja knjiga kao i umrežavanjem javnog i privatnog sektora kroz razne inicijative i akcije.

U planu je izrada web stranice i grafičkog loga koji će nam omogućiti da postanemo još prepoznatljiviji na nacionalnom nivou.

Grad Otočac, star je šest tisućljeća, njegova bogata povijest i moćna baština polako počinje pričati svoju priču a book cafe je samo jedan od dionika koji će mu, zajedno sa nekolicinom udruga, društava i istomišljenika, pomoći vratiti nekadašnji stari sjaj.

 

Dobro nam došli!

Možda vas zanima...