Autokamp Borje

Autokamp Borje

Smještaj - Autokamp Borje

Stoljetna borova šuma, duboki hlad, zrikanje zrikavaca, pjev ptica…  Kamp Borje je savršeno mjesto za opuštanje, uživanje i bijeg od užurbane svakodnevice. Nalazi se u okruženju planine Ličke Plješivice i šumovitog brda Mrsinj, a svojim se izgledom savršeno uklapa u vizuru zaštićenog područja Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Ono što ćete odmah uočiti je vjekovna borova šuma koja pruža jedinstven doživljaj kampiranja, a biciklističke staze i šetnice u blizini omogućavaju istraživanje najskrivenijih kutaka prekrasnih plitvičkih šuma. Ispunite svoje dane raznim aktivnostima ili se jednostavno opuštajte i ljenčarite u potpuno prirodnom okruženju.

Kamp Borje poslužit će kao odlična početna točka za istraživanje Like, okružena mirom i zelenilom. Smješten je na rubnom dijelu Nacionalnog parka Plitvička jezera, udaljen 16 km od južnog ulaza u park (Ulaz 2). Manja površina kampa ujedno znači i manje gužvi te mirniju atmosferu. Tako se na površini od 6,5 hektara može smjestiti oko 408 kampista, koji slobodno odabiru željeno mjesto za kampiranje.

U kampu se nalaze sanitarni čvorovi s tuševima te posebni sanitarni čvorovi za osobe s invaliditetom, besplatna struja i besplatan Wi-Fi internet. 

Kamp u svojoj ponudi također sadrži dječje igralište te sportske terene za stolni tenis, odbojku na travi, mali nogomet te viseću kuglanu.

U neposrednoj blizini autokampa nalazi se i istoimeni restoran Borje s prepoznatljivom gastronomskom ponudom. Djeluje kao à la carte i samoposlužni restoran, kapaciteta 240 sjedećih mjesta. U okviru restorana nalazi se i caffe bar, trgovina i mjenjačnica. Rustikalni ambijent restorana zaslužan je za toplu i ugodnu atmosferu, a dodatan je razlog za posjet boravak na ljetnoj terasi s atraktivnim pogledom.

Predivna Plitvička jezera zasigurno su glavni razlog posjete kampa – 16 jezera koja se prelijevaju preko nebrojeno slapova, okružena zelenilom šuma i mirom ličke prirode, očaravaju u bilo koje doba godine. No, ako želite doživjeti jedinstveni spoj ljudi, planine, hrane i tradicije, istražite i preostalu ponudu koju nudi Lika Destinacija.

Svega 15 minuta od Nacionalnog parka Plitvička jezera nalaze se Baraćeve spilje, muzej koji je milijunima godinama strpljivo oblikovala priroda, da bi današnji posjetitelji mogli zastati očarani i diviti se prizorima dvorana i hodnika prepunih sigastih struktura, stalagmita i stalaktita, te visokih stupova stalagnata. Još jedan očaravajući pogled na podzemlje donose Cerovačke pećine, ujedno i najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj koji se proteže na 4 kilometra. Pećinski park Grabovača jedini je pećinski park u Hrvatskoj gdje se nalazi neprocjenjivo bogatstvo podzemnih krških oblika, a o tome svjedoči i činjenica da se u samo jednom parku nalazi čak četvrtina ukupnog broja zaštićenih speleoloških objekata u Hrvatskoj.

Osim prirodnih ljepota krškog krajolika, upoznajte se i s radom znanstvenika i vizionara Nikole Tesle. U mjestu Smiljan nalazi se Memorijalni centar „Nikola Tesla“, koji kroz multidisciplinarni pristup odaje počast životu i radu ovog velikog znanstvenika.

Možda vas zanima...