Seoski turizam Stara Lika

Seoski turizam Stara Lika

Smještaj - Seoski turizam Stara Lika

Smješteni smo u Perušiću, 2 km od čvora Perušić autoceste Zagreb–Split, podno brda Klisa u živopisnom mjestu u srcu Like, okruženi borovom šumom i pašnjacima. Stara Lika diše ugođajem nekih davnih, prošlih, već pomalo zaboravljenih ličkih vremena, u kojima je svaka lička kuća imala svoju priču, koja se prenosila s koljena na koljeno zadržavajući izvornost i jedinstveni stil  života, daleko, daleko od užurbanosti i vreve.

Ako želite pobjeći od gradskih gužvi, ako se želite riješiti stresa, ako želite provesti vikend za dušu, s obitelji, društvom, prijateljima, prava smo adresa. Boraveći kod nas, prikupit ćete novu snagu, riješiti se stresa upijajući pozitivnu energiju iz  netaknute ličke prirode.

Stara Lika pruža vam ono najdragocjenije, mir i odmor za dušu. U okruženju netaknute prirode mir vam jedino može narušiti cvrkut ptica ili vas može iz dubokog sna u rano, uvijek prohladno ličko jutro probuditi seoski pijetao. Uživat ćete u ugodnom i jedinstvenom ambijentu obiteljske atmosfere i u ekološki očuvanoj prirodi koju malo gdje možete naći.

Stara Lika spaja duh stare Like i modernu udobnost. Na raspolaganju imate dvije kuće za odmor uređene u autohtonom stilu u jedinstvenoj kombinaciji drveta i kamena, s otvorenom sjenicom pod ličkim borovima od drveta i ličkog kamena, pokrivenom starom ličkom šimlom od stoljeća sedmog,  te  konobom  Stara  Lika. U njoj ćete doživjeti nezaboravne trenutke, podrazumijevajući bakinu ličku kuhinju uživajući u vlastitim autohtonim proizvodima. 

Ako želite doživjeti Liku i svu njenu unutrašnju ljepotu i gostoprimstvo, onda ste pronašli ono što ste tražili. Boraveći kod nas, osjetit ćete toplinu i ljubav i s nama oživjeti duh ličke tradicije. Dočekujući svakog gosta, imamo na umu samo jedno - da mu odmor u Staroj Lici i u Lici bude ugodan i relaksirajući. Spremni smo vam ponuditi pravu ličku gostoljubivost i dobrodošlicu, sastavljenu od prirodnih ljepota i jednostavnih, ali zdravih pravih domaćih autohtonih proizvoda. Moći ćete tako kušati naše domaće ličke proizvode pripremljene u našoj kući, otići na šetnje po našim imanjima i biciklom ili čamcem i konjima istražiti sve prirodne ljepota kraja u koji ste došli.

Stara Lika je tijekom svakog godišnjeg doba lijepa i nezaboravna. Na vama je da odlučite hoćete li nas posjetiti u jesen kada priroda igra čarobnu igru boja s lišćem koje nagovješćuje dugu ličku zimu, a koja je na Staroj Lici posebna priča, ili na proljeće kada se priroda budi iz dugog zimskog sna, ili na ljeto kada vam kod nas umjesto klime treba pokrivač za spavanje. Jednostavno mi smo prava oaza mira i spokoja što će vam ulijevati pozitivnu energiju i napuniti vaše baterije života.

Osim boravka na čistom zraku, spavanja "kao male bebe", na našoj otvorenoj terasi od ličkog kamena i drveta ispod sjenki borova i pored starog ličkog sjenika degustirat ćete pravu ličku gastronomsku ponudu u kojoj spremamo jela po receptima starih ličkih kuharica.

Stara Lika do sada je podijelila svoju priču s mnogima, želimo je podijeliti i sa vama.

Možda vas zanima...