OPG Sekula Lucija

OPG Sekula Lucija

IQM - dionici projekta - OPG Sekula Lucija

Proizvodi s oznakom Lika Quality:

Desertno voćno vino „Kupinovo vino“

Desertno voćno vino „Malinovo vino“

 

OPG Sekula Lucija registrirano je 2009. godine kada je započelo s uzgojem kupina i proizvodnjom proizvoda od kupina. Proširenjem kupinjaka te sadnjom domaćih malina kao i obrađivanja poljoprivrednog zemljišta za potrebe sadnje raznovrsnog povrća počelo se ozbiljnije baviti raznim djelatnostima za koje su se ishodovale potrebite dozvole i rješenja. Na OPG-u uglavnom su angažirane 2 osobe te se sada bave uzgojem kupina i malina, proizvodnjom kupinovog vina kao i svih ostalih proizvoda od kupina, malina i ostalog voća koje uzgajaju na OPG-u. Kupine, maline kao i svo ostalo voće na OPG-u uzgajaju na ekološki način.

 

Desertno voćno vino „Kupinovo vino“

 Prava je poslastica za nepce, a može pružiti i određene blagodati za zdravlje. One proizlaze iz flavonoida koje nalazimo u kupinama, a koje se dobro očuvaju prilikom pretvorbe ovog voća u alkoholno piće. Kupinovo vino sadrži značajne količine vitamina B i C, Željeza, Fosfora, Cinka, Magnezija, Kalcija, Mangana, Šećera, Pektina i Folne kiseline. Osim tih nutrijenata, kupinovo vino flavonoida kojima se pripisuju neka ljekovita svojstva. Zbog bogate nutritivne vrijednosti kupinovo se vino propisuje kod anemije, umora i iscrpljenosti, pothranjenosti, loše cirkulacije i sl.

Osim navedenog kupinovo vino može djelovati kao snažni antioksidans, za snižavanje kolesterola, smanjuje rizik od dijabetesa, začepljenosti krvnih žila, smanjuje rizik od srčanih bolesti itd.

 

Desertno voćno vino „Malinovo vino“

Kao i vino od kupina tako se i vino od malina koristi za poboljšanje zdravstvenog stanje jer pogoduje popravljanju krvne slike, a posebno utječe na poboljšanje razine željeza u krvi. Sama malina sadrži 20% – 30% više željeza od kupine.

Vino od maline izvrstan je izvor vitamina C jer 100 grama maline sadrži 44% dnevne preporučene doze ovog vitamina.

Možda vas zanima...